Rajamäkeläisen Tero Puhan näyttely avautuu Helsingissä – avajaiset keskiviikkona osana Helsinki Pride -viikkoa

Rajamäkeläisen Tero Puhan näyttely Äkkiä viime kesänä on esillä Helsingin Hippolyte Korjaamolla heinä–elokuussa.

Näyttelyn avajaiset järjestetään osana Helsinki Pride -viikkoa keskiviikkona 29. kesäkuuta.

Näyttely koostuu miesten muotokuvista. Muotokuvissa miehen hahmo esitetään vahvana ja herkkänä, toista ihmistä peilaavana olentona.

Maskuliinisuus näyttäytyy kuvissa välillä herkän haavoittuvana ja toisinaan voimallisena. Visuaalisesti yhteneväiset kuvat muodostavat näyttelyn ryhmittelyjen kautta poeettisen kokonaisuuden, jonka narratiivit syntyvät mallien hienovaraisista ilmeistä ja eleistä.

Näyttelyn pääpaino on Suomessa kesäaikoina kuvatuissa teoksissa, joissa atleettiset nuorukaiset nauttivat valon ja ilon vuodenajasta. Useimmat vanhemmistakin kuvista ovat esillä nyt ensimmäistä kertaa.

Taiteilijan tavanomaisista työskentelytavoista poiketen näyttelyn teoksissa ei ole käytetty lainkaan kuvamanipulaatiota. Tältä osin Puha on palannut taiteilijana juurilleen, suoran valokuvailmaisun pariin.

Suurin osa näyttelyn kuvista on mukana myös Puhan elokuussa 2022 ilmestyvässä valokuvakirjassa Intiimi Valo – Intimate Light (Parvs).

– Näyttelyä varten olen käynyt läpi kuvamateriaalia vuodesta 1996 alkaen tähän päivään saakka. Kuvissa esiintyy miehiä elämäni eri jaksoilta Suomessa, Lontoossa ja Pariisissa. Osa on läheisiä ihmisiä, osa tuttavia ja jotkut aivan vieraita. Koen kiinnostavaksi rinnastaa kuviani eri vuosilta ja katsoa, millaisia keskusteluja niiden välille syntyy, Puha kertoo tiedotteessa.

Rajamäellä asuva Puha on monialainen kuvataiteilija, jonka taiteelliseen tuotantoon on vuosien varrella kuulunut valokuvanäyttelyitä, kuvasalkkuja, valokuvakirjoja, performansseja, lyhytelokuvia, näyttämöteoksia sekä graafista taidetta. Hän on käsitellyt tuotantonsa keskeisintä teemaa, nykymiehen identiteettiä, koko uransa ajan poikkitaiteellisesti, pitkäjänteisesti ja johdonmukaisesti.

Nykytaiteen kentällä Puha tunnetaan parhaiten erilaisia kuvamanipulaatioita, graafisia elementtejä ja performanssia sisältävistä monitaidekokonaisuuksista. Viime vuosina hän on siirtynyt yhä enemmän liikkuvan kuvan ja esitystaiteen pariin.

Puhan teoksia on useissa merkittävissä julkisissa kokoelmissa Suomessa, kuten Kansallisgallerian / Nykytaiteen museo Kiasman, Suomen valokuvataiteen museon, Helsingin taidemuseo HAMin ja EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelmissa sekä museokokoelmissa Tanskassa ja Japanissa.

Vuonna 2014 Puhalle myönnettiin valokuvataiteen valtionpalkinto ja vuonna 2019 Nurmijärven kunnan Konstiniekka-kulttuuripalkinto.

Tero Puha, Äkkiä viime kesänä, 30.6.–14.8.2022 Hippolyte Korjaamo (Töölönkatu 51 A-B, 00250 Helsinki). Aukioloajat Korjaamon aukioloaikojen mukaisesti.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut