Kännykälle kohtalokkaimmat päivät ovat käsillä – Vakuutusyhtiö antaa 5 vinkkiä puhelimen varjeluun

Elämme niitä aikoja, joina suomalaisten kännyköillä on suurin todennäköisyys kohdata kohtalonsa. If-vakuutuksen selvityksestä ilmenee nimittäin, että kännyköitä särkyy ja varastetaan eniten heinäkuussa ja erityisen riskialttiita ovat heinäkuiset lauantait.

Vähiten kännykkävahinkoja sattuu tiistaisin.

Isoimmat festarit näkyvät vakuutusyhtiöön ilmoitettavien omaisuusvahinkojen määrässä.

Henrik Rantanen, If

Korona-aikaan vakuutusyhtiölle ilmoitettujen kännykkävarkauksien määrä romahti murto-osaan, mutta nyt varkaudet ovat taas lisääntyneet.

– Elämän normalisoituminen ja ravintoloiden sekä tapahtumien aukeaminen näkyvät jo tilastoissa, kommentoi tiedotteessa Ifin omaisuusvakuutusten tuotepäällikkö Henrik Rantanen.

Yleisimmät ryöstöpaikat ovat niitä, joissa on paljon ihmisiä: tapahtumat, ravintolat, turistinähtävyydet ja markkinat sekä julkiset kulkuneuvot kuten metrot ja niiden asemat.

– Perinteisesti isoimmat festarit näkyvät vakuutusyhtiöön ilmoitettavien omaisuusvahinkojen määrässä. Ennakoimme, että tästä kesästä tulee koronaa edeltävien vuosien kaltainen.

Isojen festivaalien ja muiden yleisötapahtumien palatessa rytinällä kesäkalentereihin on syytä olla puhelimen kanssa tarkkana.

Vinkit

Näin suojaat kännykkäsi

1. Hanki puhelimeen suojakuoret ja asenna näytön päälle suojakalvo.

2. Lisää lukitusnäyttöön ICE-tietoihin jonkun läheisen puhelinnumero. Hätätilanteiden lisäksi siitä on apua, jos kadotat puhelimesi.

3. Varmuuskopioi kuvat, yhteystiedot ja muut tärkeät tiedot puhelimestasi säännöllisesti.

4. Suojaa puhelin PIN-koodilla ja suojakoodilla. Jos puhelin varastetaan, huolehdi sen sulkemisesta operaattorisi kautta, jolloin laitteesta tulee käyttökelvoton.

5. Säilytä puhelinta etenkin ruuhkassa liikkuessasi varmassa paikassa – eli ei esimerkiksi vetoketjuttomassa taskussa tai kädessä.

Lähde: If

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut