Moottorisahausveiston Suomen mestaruudesta kilpailee 15 veistäjää Keiteleellä – edustus myös Nurmijärveltä

Keiteleellä 8.–9. heinäkuuta pidettäviin moottorisahausveiston Suomen mestaruuskilpailuihin on ilmoittautunut 15 osanottajaa eri puolilta Suomea; Nurmijärveltä, Helsingistä, Kivijärveltä, Jämsästä, Savonlinnasta, Laukaalta, Pyhäjärveltä, Juvalta, Haapajärveltä, Lieksasta, Pyhäsalmesta, Ilomantsista, Mänttä-Vilppulasta, Iisalmesta, Lahdesta ja Lappeenrannasta. Kilpailijat ovat kokeneita moottorisahalla veistäjiä. Kansainvälisen tuulahduksen tuo kilpailija Kataloniasta. Hän ei voi kuitenkaan kisata Suomen mestaruudesta, mutta veistää oman teoksensa kisapaikalla.

Perjantain kahden tunnin pikakisa alkaa kello 12.30. Lauantain SM-kisatöitä veistetään koko päivä; kisa alkaa kello 9 ja päättyy kuudelta illalla. Sahat hiljenevät lounastauon ajaksi yhdeltä. Tuomarien neuvonpidon jälkeen palkintojen jako on torilla noin kello 19.30. SM-kilpailussa jaetaan viidelle parhaalle palkinnot.

Sääntöjen mukaan tuomaristo arvioi teoksen taiteellisuutta, kilpailijan sahan käsittelyä ja työn teknistä toteutusta. Myös annetun materiaalin hyväksikäyttö ja puun ominaisuuksien ymmärtäminen ovat arviointikriteerinä.

– Toki myös teoksen aiheen ilmeikäs käyttö vaikuttaa pisteisiin, kertoo Suomen puunveistäjät ry:n sihteeri Marika Walldén.

Kisapaikkana on Nilakan yhtenäiskoulun pesiskenttä. Kilpailijan suorituspaikka pikakisassa ja SM-kisassa on sama. Yleisö on tervetullut seuraamaan veistoa molempina päivinä. Samaan aikaan vietetään lauantaina Keitele-päivää.

Kilpailujen aihe on vapaa. Kisapuuna molemmissa kisoissa on määrämittaan sahatut kuusitukit. Puumateriaalin on sponsoroinut Keitele Group Oy. Kaikki veistokset jäävät Keiteleen kunnalle ja ne tullaan sijoittamaan uusimman virkistysreitin, Keiteleen Puupolun varrelle. 

– Vaikka kilpailutöiden aihe on vapaa, on mielenkiintoista nähdä vaikuttaako veistosten sijoituspaikka lopputuloksiin, tuumii kilpailun johtaja Ville Ahonen.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut