Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesäleirin hitti on 30 vuotta vanha leikki – Nurmijärven nuorisopalveluiden leirit valtavan suosittuja

Nurmijärven nuorisopalveluiden kesäleirit ovat valtavan suosittuja. Viime viikolla mukana oli 56 lasta.

Märkiöjärven rannalla sijaitsevassa Märkiön leirikeskuksessa käy vilinä ja vilske. Paikka on muuttunut kesäisen kuumana päivänä Spytlandiaksi, omaksi kaupungikseen, jossa on muun muassa kauneushoitola, tatuointistudio, ruokaravintola, karaokebaari ja urheilunurkkaus.

Paikalla olevat 56 lasta pääsevät tekemään kaupungissa leikkimieliset 20 minuutin työvuorot, josta he tienaavat leikkirahaa. Tämän jälkeen he voivat kuluttaa palkkansa haluamiinsa palveluihin.

– Spytlandia on täällä kehitetty todella suosittu leikki, jota on leikitty leireillä joka kesä vuodesta 1990 lähtien, vastaava nuoriso-ohjaaja, kaikista Nurmijärven kunnan nuorisopalveluiden kesäleireistä vastaava Olli Venho kertoo.

Tällä kertaa leikki oli osa Nurmijärven kunnan nuorisopalveluiden puuhaleiriä, joka järjestettiin viime viikolla. Leirille osallistui 56 8–12-vuotiasta lasta. Kaikkiaan nuorisopalvelut järjestää kesällä Märkiön leirikeskuksessa viisi leiriä, joista neljä kesäkuussa ja yhden elokuussa. Lisäksi kesäkuussa järjestettiin maatilaleiri Alastarolla. Myös syys- ja talvilomilla järjestetään leirejä.

Nuorisopalveluiden nurmijärveläisille tarkoitetut leirit ovat valtavan suosittuja.

– Paikat täyttyivät 21 minuutissa, Venho muistelee.

Spytlandian lisäksi puuhaleirillä on päivittäin erilaista ohjelmaa, muun muassa metsässä seikkailua, pelejä, leikkejä, saunomista ja askartelua. Toiminnassa pyritään olemaan mahdollisimman paljon ulkona.

Yksi osallistujista on yhdeksänvuotias Hilma Tuomi, joka on osallistunut monta kertaa kunnan kesäleirille.

– Kivointa leirillä on uiminen ja Spytlandia, hän kertoo ja jatkaa:

– Lisäksi täällä on hauskoja kilpailuja ja monipuolista tekemistä.

Myös 10-vuotias Daniel Yrjänä viihtyy hyvin leirillä.

– Olen ollut mukana ehkä neljä tai viisi kertaa aiemminkin.

Mikä leirillä on kaikista kivointa?

– Uiminen. Vesi ei ole yhtään kylmää.

Viisipäiväisellä leirillä aika on kulunut myös muun muassa askartelemalla ja vesipulloleikeissä. Mukaan on tarttunut myös uusia kavereita.

Kun Yrjänältä kysyy, aikooko hän vielä joskus osallistua leirille, vastaus on selvä:

– Aion!

Myös kesäleireistä vastaava Venho viihtyy paikalla. Hän on ollut mukana nuorisopalveluiden kesäleireillä 20 vuoden ajan joka kesä.

– Parasta työssäni ovat työolosuhteet ja lasten kanssa työskentely, hän kiteyttää.