Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanha-Klaukan asuinalueelle kolmen puukerrostalon kortteli – kyseessä Nurmijärven ensimmäiset "Ikea-talot"

Viisikerroksisiin taloihin yhteensä 90 asuntoa, joista valtaosa vuokrakäyttöön.

Klaukkalan jäähallin kupeessa sijaitsevalle Vanha-Klaukan asuinalueelle rakennetaan kolmen puukerrostalon kortteli. Jouhisarankujalle sijoittuvat puukerrostalot ovat viisikerroksisia, ja niihin tulee kaikkiaan 90 asuntoa.

Skanska Oy:n tiedotteen mukaan kortteli toteutetaan BoKlok-konseptin mukaisesti yhdessä A-Kruunun kanssa. Kaksi kerrostaloista tehdäänkin A-Kruunulle vuokra-asunnoiksi. Kyseiseen Koy Nurmijärven Jouhisarankujaan tulee 63 vuokra-asuntoa. Kolmanteen kerrostaloon As. Oy Nurmijärven Kaunokkiin tulee 27 asuntoa, ja niiden myynnistä vastaa BoKlok.

Asunnot ovat kooltaan 28–76 neliömetriä. Asuntojakauma on yhdestä neljään huoneeseen. Asunnot valmistuvat loppuvuodesta 2023.

– Odotamme innolla yhteistyötä A-Kruunun kanssa. Meille on tärkeää, että voimme tarjota asiakkaillemme kestävän kehityksen mukaisia asuntokohteita,BoKlokin maajohtaja Kati Valtonen toteaa tiedotteessa.

Kyseessä ovat ensimmäiset BoKlok-konseptin mukaiset kerrostalot, jotka rakennetaan Nurmijärvelle.

Skanskan ja Ikean kehittävä BoKlok on asumisen konsepti, jonka tavoitteena rakentaa ja kehittää koteja vastuullisesti mahdollisimman monelle. Julkisuudessa taloja on kutsuttu myös "Ikea-taloiksi". BoKlok-konseptin ytimessä on vastuullisuus ja ympäristötehokkuus, joka näkyy muun muassa siinä, että kohteiden päärakennusmateriaali on puu. Lisäksi konseptissa painotetaan kustannustehokkuutta.

– Asumiskustannuksissa näkyvät fiksusti suunnitellut neliöt ja muut energiatehokkaat ratkaisut. Kotimme ovat tehokkaita ja toimivia ilman turhia lämmitettäviä neliöitä, mikä on osa energiatehokkuutta ja materiaalitehokkuutta, Valtonen selventää.

BoKlok-asunnoissa ei ole saunoja. Molemmista taloyhtiöistä löytyy kuitenkin asukkaiden yhteinen saunatila, mikä omalta osaltaan vähentää asuntokohtaista energiankulutusta.

Lisäksi Koy Nurmijärven Jouhisarankujan asukkaiden yhteisistä tiloista löytyvät pesula ja kerhohuone sekä pysäköintialueelta sähköauton latauspiste.

BoKlok-konsepti kehitettiin 25 vuotta sitten. Tähän mennessä BoKlok-koteja on rakennettu Suomessa yli 500. Loppukesästä on valmistumassa luhtitaloyhtiö Helsingin Tapaninkylään sekä kerrostalokohde Keravalle. Lisäksi parhaillaan rakennetaan Turun ensimmäistä BoKlok-taloyhtiötä.

BoKlok-asuntoja on Suomen lisäksi rakennettu Ruotsiin, Norjaan ja Iso-Britanniaan.