Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Kokoontumisajoja ympäri Uudenmaan aluetta" – poliisilla kiireinen viikko

Kokoontumisajot ja moottoripyörien kiihdytysajot työllistivät poliisia viime viikolla.

Liikennesektorin viikonloppua värittivät viime viikonloppuna jälleen kokoontumisajot ja moottoripyörien kiihdytysajot.

Poliisin viikkotiedotteen mukaan lämmin viikonloppu oli muutenkin vilkas, jonka vuoksi liikennepoliisisektorin partiot tukivat valvonta- ja hälytystoimintasektorin partioita hälytystehtävien hoitamisessa.

– Kokoontumisajoja järjestettiin lauantaina muun muassa Järvenpäässä, johon kokoontui noin 200 ajoneuvoa, kertoo rikoskomisario Jukka Mustapää tiedotteessa.

Viime viikko oli poliisin mukaan Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella tähän mennessä kesän kiireisin. Erilaisia poliisitehtäviä hoidettiin yli 2 200 ja tehtäviä riitti aina aamun pikkutunneille saakka. Kotihälytystehtäviä viikon aikana hoidettiin 133.

Viikkoa värittivät myös väkivaltatehtävät, useat ryöstörikokset ja omaisuuteen kohdistuneet rikokset. Osassa tapauksista poliisin partiot saivat epäiltyjä kiinni itse teossa.

– Pahoinpitelyrikoksia kirjattiin viime viikolta 49. Niihin liittyviä väkivaltatehtäviä esiintyi muun muassa Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla ja Tuusulassa. Varkauden kohteina olivat Tuusulassa muun muassa räjähdekontti sekä pyöräkuormaaja. Vantaalla varkaiden mukaan lähti arvokas aggregaatti ja pari ajoneuvoa. Asuntomurtoja viikolta kirjattiin yhdeksän, kertoo komisario Olavi Merihaara tiedotteessa.

Itä-Uudenmaan poliisin nuorten tutkintaryhmässä on tutkittavana useita vakavia rikostapauksia, joista epäillään 16-vuotiasta ja 14-vuotiasta nuorta miestä.

– Teot ovat tapahtuneet Järvenpäässä 23.–30.6.2022 välisenä aikana. Teoista epäiltyjen epäillään muun muassa ryöstäneen arvokkaan puhelimen pistoolimallisella aseella uhkaamalla, pahoinpidelleen henkilön maahan kaatamalla ja potkineen maassa maannutta. Lisäksi poliisi epäilee, että he ovat tunkeutuneet asuntoon anastamillaan avaimilla ja rikkoneet asunnossa omaisuutta ja ryöstäneet ja pahoinpidelleet toisenkin henkilön, kertoo tapausten tutkinnanjohtaja rikoskomisario Sampsa Aukio tiedotteessa.

16-vuotias on nyt vangittu todennäköisin syin epäiltynä kahdesta ryöstöstä, törkeästä varkaudesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta, rattijuopumuksesta ja laittomasta uhkauksesta. 14-vuotias epäilty tullaan ohjaamaan sosiaaliviranomaisten palveluiden piiriin.

Viime viikonloppuna lauantain vastaisena yönä, varkaiden mukaan lähti huoltoasemilta lyhyen ajan sisällä kaksi setelimaksuautomaattia.

– Ensimmäinen varkauksista tapahtui 2.7. noin kello 03.00 aamuyöllä Myrskylässä, jossa kaupan pihassa sijaitseva kylmäaseman maksuautomaatti oli revitty irti ja siitä oli anastettu käteistä rahaa. Toinen varkauksista tapahtui Askolassa, jossa niin ikään kaupan pihassa olevan kylmäaseman maksuautomaatti oli revitty irti ja siitä oli anastettu käteistä rahaa, kommentoi rikoskomisario Krista Vallila tiedotteessa.

Molemmat teot ovat tallentuneet kiinteistön valvontakameroihin. Näitä lyhyen ajan sisällä ja lähellä tosiaan tapahtuneita tapauksia tutkitaan poliisissa rikosnimikkeellä varkaus.