Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiedätkö, minä vuonna automaateilta ei arvion mukaan enää nosteta euroakaan? – Tieto selviää täältä

Lyhin matka pankkiautomaatille on helsinkiläisellä, jolla on keskimääräisesti 1,1 kilometrin matka lähimmälle pankkiautomaatille. Inarissa on sitä vastoin suurimmat etäisyydet, sillä siellä lähimmälle saman kunnan automaatille on matkaa peräti 93,1 kilometriä.

Luvut käyvät ilmi vertailupalvelu VertaaEnsin.fi tekemästä selvityksestä pankkiautomaattien saatavuudesta kunnittain ja maakunnittain.

Absoluuttisesti mitattuna eniten pankkiautomaatteja löytyy Helsingistä, jossa on 192 automaattia. Skaalan toisessa päässä ovat kunnat, joissa ei ole yhtäkään automaattia. Näitä on peräti 22 ja niistä lähes 60 prosenttia sijaitsee Ahvenanmaalla (13).

Etelä-Savossa on maakunnista eniten pankkiautomaatteja asukaslukuun suhteutettuna. Siellä on 2 352 asukasta yhtä pankkiautomaattia kohden. Uudellamaalla oli yllättäen suhteessa vähiten pankkiautomaatteja (3 664), jos Ahvenanmaata ei huomioida (5 057).

Pankkiautomaateista nostettu euromäärä on laskenut edellisten vuosien aikana keskimäärin 780 000 euroon vuotta kohden. Mikäli trendi jatkuisi samana, pankkiautomaateista nostetaan vuonna 2026 0 euroa.