Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Monikon aulaan hankitaan taiteilija Jenni Ropen teos – toteuttanut vastaavia Myllypuroon ja Kalasatamaan

Klaukkalassa sijaitsevan monitoimitalo Monikon aulaan hankitaan taiteilija Jenni Ropen teos 26 838 eurolla. Asia selviää Nurmijärven kunnan sivistysjohtaja Tiina Hirvosen viranhaltijapäätöksestä.

Monikon aulan sisäkattoon on tehty jo rakentamisvaiheessa varaus ison taideteoksen ripustamiselle. Teos sijoittuukin näkyvälle paikalle ja sitä katsellaan sekä rakennuksen ulko- että sisäpuolelta. Sisällä teosta katsotaan sen alapuolelta maantasosta, sekä ylhäältä parvelta.

Kunta pyysi viittä ammattitaiteilijaa tai taiteilijaryhmää antamaan luonnosehdotuksen tilaan sopivaksi taideteokseksi.

Heinäkuussa kokoontunut valintaryhmä tutustui taiteilijoilta saatuihin luonnosehdotuksiin ja päätyi valitsemaan Ropen teoksen, jonka työnimi on Mobile. Kooltaan kyseinen teos on 7x6x6 metriä.

Viranhaltijapäätöksen mukaan kyseiseen teokseen päädyttiin sen taiteellisten ansioiden ja toteuttamiskelpoisuuden vuoksi. Teos sijoitetaan myöhemmin Monikon aulaan ja liitetään kunnan taidekokoelmaan.

Rope on suomalainen kuvataiteilija, joka työskentelee monialaisesti maalausten, mobile-veistosten, kuviosuunnittelun ja taiteilijakirjojen parissa.

Hän on aiemmin tehnyt muun muassa kaksi kineettistä mobile-veistosta Myllypuron seniorikeskukseen sekä toteuttanut

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen kahteen aulaan jakautuvan Mobile E & W -teoksen.