Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkalan Stall Solbacka palkittiin parhaana ratsastuskouluna – mestaruuskisoista mukaan myös muita palkintoja

Klaukkalan Lepsämässä sijaitseva Stall Solbacka niitti menestystä ratsastustuskouluoppilaiden mestaruuskisoissa Ypäjällä. Kilpailussa menestynyt Solbacka voitti vuoden 2022 parhaan ratsastuskoulun ja parhaan kouluratsastuskoulun palkinnon.

Kotiinviemisiksi Solbackan oppilaat saivat myös viisi henkilökohtaista mitalia ja esteiden joukkuekisasta hopeaa.

1.–3. heinäkuuta järjestettyihin Ratsastuskouluoppilaiden valtakunnallisiin mestaruuskilpailuihin osallistui satoja ratsastajia ja hevosia noin 30 eri ratsastuskoulusta ympäri Suomen. Kilpailu on monelle oppilaalle vuoden kohokohta, ja myös Solbackasta lähdettiin kilpailuihin sankoin joukoin: mukana oli 20 hevosta ja 56 ratsastajaa.

– Torstaina pakattiin kolme hevosautollista hevosia, ja kaksi peräkärryä, traileri, pakettiauto ja henkilöautoja täyteen varusteita, heinäpaaleja ja rehuja, kertoo ratsastuksenopettaja Anne Nuutinen.

Solbackan 56 ratsastajaa tekivät perjantaista sunnuntaihin yhteensä 74 starttia sekä koulu, para- että esteratsastuksessa eri ikäryhmissä.

20 hevosen kisamatka ei ole mikään pikkujuttu. Matkaan lähdettiin kolmella hevoskuorma-autolla, kahdella peräkärryllä, pakettiautolla ja henkilöautoilla.

Mukana oli lisäksi 38 satulaa sekä muita varusteita, 2 000 kiloa heinää ja 200 litraa väkirehuja.

Hevoset majoittuivat Ypäjän Hevosopistolla ja samalla oppilaat saivat arvokasta oppia myös hevosten hoidosta kilpailupaikalla ratsastuskouluyrittäjien Valtteri ja Cecilia Gundersbyn johdolla.

Cecilia Gundersbyn mukaan kovatasoisessa kilpailussa menestyminen ei ole itsestäänselvyys.

– Opettajat ovat tehneet erittäin hyvää työtä talven aikana. Kun viime vuonna voitimme parhaan esteratsastuskoulun tittelin, oli hienoa, että tänä vuonna menestystä tuli koulupuolella. Se osoittaa, että meillä pystyy oppimaan ja harrastamaan monipuolisesti, hän iloitsee.

Kisojen jälkeen hevoset pääsevät lomailemaan laitumelle loppukesän ajaksi. Tunnit jatkuvat jälleen elokuussa.

Solbackan tontti ei kuitenkaan hiljene heinäkuussakaan. 20.–24. heinäkuuta ratsastuskoulun tiluksilla pidetään viisipäiväinen kansallinen estekilpailu Solbacka Summer Games, joka houkuttelee kotimaisia huippuratsastajia Klaukkalaan.