Räjähdevarkauksia työmailla – poliisi kehottaa yrityksiä huolehtimaan lainmukaisesta räjähteiden säilyttämisestä

Itä-Uudenmaan poliisille on kesän aikana kirjattu muutamia tapauksia, missä eri puolilla poliisilaitoksen aluetta sijaitsevilta räjähdystyömailta on anastettu työmaakäyttöön tarkoitettuja louhintaräjähteitä ja nalleja.

– Yhdessä tapauksista, jossa varkaiden mukaan lähti louhintaräjähteitä, ainakin osa anastetusta omaisuudesta löytyi kotietsinnän yhteydessä Vantaalta sijaitsevan kiinteistön pihavarastosta. Etsinnässä varastosta löytyneistä räjähteistä osa pystyttiin tunnisteiden perusteella liittämään tähän kyseiseen räjähdevarkauteen, kertoo rikoskomisario Rauno Jämsä.

Yhdessä tapauksista, jossa varkaiden mukaan lähti louhintaräjähteitä, ainakin osa anastetusta omaisuudesta löytyi kotietsinnän yhteydessä Vantaalta sijaitsevan kiinteistön pihavarastosta.

Yksi selittävä syy, miksi näitä räjähdevarkauksia on tapahtunut juuri Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella voi olla se, että alueella on paljon suuria rakennuskeskittymiä.

Räjähteet ovat kuitenkin vain yksi kohde, johon varkaat ovat iskeneet työmailla kyntensä. Kaiken kokoisilta työmailta anastetaan paljon muutakin kuin räjähteitä, esimerkiksi kalliita ja siten rahanarvoisia työkoneita ja työkaluja.

– Näitä meillä tutkittavana olevia räjähdevarkauksia tutkitaan tässä törkeinä varkauksina ja räjähderikoksina. Tutkimme myös, onko näillä räjähderikoksilla mahdollisesti yhteyttä toisiinsa, Jämsä jatkaa.

Räjähteiden säilytyksessä tulee noudattaa erityistä varovaisuutta ja huolellisuutta.

– Kameravalvonta on kohtuullisen edullinen keino suojautua epätoivotuilta varkailta ja siitä on monissa työmaille kohdistuneissa varkaustapauksissa ollut apua rikosten selvittämisessä ja epäiltyjen tekijöiden tunnistamisessa, Jämsä muistuttaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut