Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmassa höyryä ja taikaa – Leenan päivää vietetään Suomen Rautatiemuseossa

Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä vietetään perjantaina 22. heinäkuuta Leenan päivää. Tapahtuma järjestetään museon puistossa Hangon radan asemalla ja sen ympäristössä.

Koko perheelle suunnatussa tapahtumassa päivänsankarina puhkuu Leena-veturi, Saksassa vuonna 1910 valmistunut höyryveturi. Leena kuljettaa halukkaita maksua vastaan päivän aikana museon ratapihalla noin kello 11–15.

Päivän aikana museon puistossa esiintyy palkittu, Suomen Talentistakin tuttu ammattitaikuri Kristian Backman. Esitykset ovat kello 11.30 ja 12.30.Backmanin tavoitteena on tehdä taikuutta omanlaisella tavalla. Myös katsojat ovat osa esitystä.

Puistojunat kuljettavat pieniä ja isoja matkustajia sään salliessa puiston ympäri. Päivän aikana voi myös ohjatusti kokeilla pumppuresiinaa museon piharaiteella.

Tapahtumassa on myös useita pop up -pisteitä ja kesäkahvila. Lisäksi museon asemalla on esillä radanrakentajista kertova Ratajätkät-näyttely.

Suomen Rautatiemuseo sijaitsee Hanko–Hyvinkää -radan asema-alueella, joka on valmistunut 1870-luvun alkupuolella. Alkuperäisillä paikoillaan olevat rautatieläisrakennukset, edelleen toiminnassa oleva Hangon rata sekä kaunis puisto muodostavat mielenkiintoisen kokonaisuuden yhdessä museon näyttelyiden kanssa.

Suomen Rautatiemuseo (Hyvinkäänkatu 9, Hyvinkää) on auki Leenan päivänä klo 10–17. Pääsymaksu 10/7/5e. Nimipäivän kunniaksi kaikki Leenat pääsevät ilmaiseksi.