Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mathias Sandberg soittaa svengaavaa jazzia suurella sydämellä – esiintyy heinäkuussa Sääksissä

Musiikin ystäviä ilahduttava Sääksissä tapahtuu -sarja lähenee puoliväliään. Viime kerralla, keskiviikkona 13. heinäkuuta, Sääksin rantakahvila täyttyi kuulijoista, jotka saapuivat tunnelmoimaan Karri Lehtosen ja Satu Liin yhtyeiden tahtiin.

Seuraavassa konsertissa tyylilaji vaihtuu folkrockista ja balladeista jazziin, kun esiintymisvuorossa on keskiviikkona 27. heinäkuuta jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandbergin johtama trio. Kitarataituroinnin lisäksi yhtyeen soundin täydentävät kontrabassoa soittava Zacharias Holmkvist ja rumpali Stefan Brokvist.

– Soitamme hyväntuulista ja svengaavaa jazzia suurella sydämellä ja vahvoilla melodioilla. Luvassa on leikkisää improvisaatiota ja lähes telepaattista yhteissoittoa, Sandberg kuvailee.

Yhtyeen musisoinnista on päässyt tänä kesänä nauttimaan eri puolilla Suomea, sillä kolmenkymmentä konserttia kattava kiertue on yltänyt Helsingistä Kolariin asti. Sääksin rantakahvila on keikkapaikkana erilainen, mutta kiinnostava lisäys festivaalilavojen ja konserttitalojen oheen.

Kauniilla ilmalla konserttia kuunnellaan rantakahvilan terassilla hienossa järvimaisemassa. Epävakaan sään sattuessa kahvilan sisätilat taipuvat puolestaan intiimiksi klubiksi, jossa musiikista voi nauttia sateelta suojassa.

Ke 27.7 klo 19 Sääksissä tapahtuu: Mathias Sandberg trio. Vapaa pääsy. Sääksin uimarannan terassi, Sääksjärventie 30, Kiljava. Järj. Nurmijärven kulttuuripalvelut. 

Muokattu 20.7. klo 7.04. Korjattu jutun alussa ollut päivämäärävirhe.