Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Useita kannabislöytöjä ja rattijuopumuksesta epäiltyjä poliisin haaviin Itä-Uudellamaalla

Poliisi teki viime viikolla useita kannabislöytöjä yleisöltä tulleiden vihjeiden perusteella. Myrskylässä taas on tehty kahdeksan rikosilmoitusta teille levitellyistä ruuveista, kerrotaan Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteessa.

Poliisi kävi viime viikolla läpi aktiivisesti vinkkejä, joita eri kuntien asukkaat ovat lähettäneet mahdollisesta huumausaineiden myynnistä, välittämisestä ja käyttörikoksista. Useat poliisille lähetetyt vihjeet veivätkin viime viikolla poliisin huumausainerikoksista epäiltyjen jäljille.

Hyvinkäällä huoneistosta rappukäytävään kantautunut kannabiksen haju johti kotietsintään, jossa poliisi löysi asunnon arkkupakastimesta 1 200 grammaa marihuanaa. Poliisi otti asunnon omistajan kiinni törkeästä huumausainerikoksesta epäiltynä.

Poliisille on tehty viimepäivien aikana kahdeksan rikosilmoitusta Myrskylässä teille ripotelluista ruuveista. Rikosilmoitusten mukaan keskustan alueella on levitelty tielle ruuveja, jotka ovat pahimmillaan puhkoneet ajoneuvojen renkaita.

– Tapaukset ovat poliisin tiedossa. Ruuvien ja vastaavien terävien kappaleiden ripottelu tielle voi aiheuttaa paitsi omaisuusvahingon, myös vakavan vaaran ihmisen hengelle ja terveydelle liikenneonnettomuuden myötä, rikoskomisario Freddie Cederlund sanoo poliisin tiedotteessa.

Poliisi pyytää tapaukseen liittyen vihjeitä sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 413 636.

Poliisi kiinnittää tehostetussa raskaan liikenteen valvonnassa erityistä huomiota ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen, ajoneuvojen kuntoon, harmaan talouden torjuntaan sekä ulkomaalaisvalvontaan.

– Olemme valvoneet raskasta liikennettä tehostetusti jo koko alkuviikon. Alle sadasta tarkastetusta ajoneuvosta on jo löytynyt useita ajo- ja lepoaikarikkomuksia sekä useampia puutteita kuormien sitomisissa. Myös ylinopeutta ajaneita on jäänyt poliisin haaviin. Alkuviikon aikana useammalle kuljettajalle on jo annettu näistä sakkoja ja huomautuksia, kertoo ylikomisario Timo Leppälä Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Poliisi on valvonut raskasta liikennettä alkuviikosta Itä-Uudellamaalla erityisesti Järvenpää–Mäntsälä- sekä Porvoo–Loviisa-valtatieosuuksilla.

Poliisi jatkaa tehostettua raskaan liikenteen valvontaa koko viikon ajan.

Poliisin viikko oli valvonta- ja hälytystoiminnan kannalta taas hyvinkin kiireinen - erilaisia tehtäviä oli viikon aikana lähes 2 100. Viikon tehtävistä vajaat 900 painottuivat viikonloppuun eli perjantain ja sunnuntain välille.

Varsinkin viikonlopun yöt olivat hyvin vilkkaita.

Viikonloppuna kirjattiinkin useita pahoinpitelyitä, rattijuopumuksia, päihtyneisiin liittyviä tehtäviä, häiriökäyttäytymistä ja kotihälytystehtäviä. Viikon aikana poliisilla oli kaiken kaikkiaan 124 kotihälytystehtävää, joista väkivaltaan liittyviä tehtäviä oli 39.

Yleisten paikkojen pahoinpitelyrikoksia poliisi kirjasi viime viikolla 30 ja yksityisten paikkojen pahoinpitelyitä 29. Viikolla kirjattiin myös viisi ryöstörikosta.

– Muuten poliisin tehtävät olivat pitkälti päihtyneistä huolehtimista, häiriökäyttäytymiseen puuttumista, kotihälytystehtäviä, rattijuoppojen pysäyttämistä liikenteessä, omaisuuteen liittyviä juttuja, virka-apujen hoitamista, etsintäkuulutettujen hakuja, liikenteestä aiheutuvia tehtäviä, erilaisten tapahtumien valvontaa sekä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontaa paikoissa, joissa ihmisiä liikkuu ja oleskelee, kertoo komisario Jarmo Ojala Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Tulevana viikonloppuna poliisi valvoo yleistä järjestystä ja turvallisuutta Tikkurila Festivaaleilla ja poliisilaitoksen alueen muissa tapahtumissa.

– Toivotamme kaikille tapahtumiin osallistujille iloista mieltä. Alkoholia kannattaa kuitenkin nauttia maltillisesti, Ojala muistuttaa.