Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiiran uimarannalla runsaasti sinilevää – rantojen mikrobiologinen laatu täyttää uimaveden vaatimukset

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus haki 13.–14. heinäkuuta uimarantavesien seurantanäytteitä Järvenpään, Mäntsälän, Tuusulan ja Nurmijärven yleisiltä uimarannoilta.

Nurmijärvellä Valkjärven Tiiran uimarannalla oli näytteenottohetkellä runsaasti sinilevää, samoin Mäntsälässä Onkimaan uimarannalla sekä Sälinkään uimarannalla. Sinilevää oli vähän Tuusulassa Rusutjärvellä ja Järvenpäässä Tervanokan ja Vanhankylänniemen uimarannoilla.

Otetuista näytteistä tutkittiin Escherichia coli- bakteeri sekä suolistoperäiset enterokokit. Uimarantojen vesien mikrobiologinen laatu täytti uimavedelle asetetut laatuvaatimukset.

Uimarantavesien lämpötilat vaihtelivat pääosin 19,1 °C – 22,1 °C välillä. Lämpimintä vesi oli Tuusulassa Urheilupuiston sekä Häklin uimarannoilla, joissa veden lämpötilaksi mitattiin 22,1 °C. Viileintä vesi oli puolestaan Tuusulassa Kellokosken uimarannalla, jossa veden lämpötilaksi mitattiin 19,1 °C. Sääksjärven uimarannan lämpötila oli 20,7 astetta ja Tiiran uimarannan 20,4 astetta.

Uimavesinäytteet otettiin Nurmijärveltä seuraavilta rannoilta: Sääksjärvi – Röykän ja Sääksin rannat, Valkjärvi – Tiiran ja Lähtelän rannat, Herustenjärvi – Herusen ranta, Vaaksinjärvi – Vaaksin ranta.