Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköpotkulaudat herättävät tunteita, mutta voiko ne pysäköidä mihin tahansa? – Näin vastaavat viranomaiset

Sähköpotkulaudat eli skuutit ovat tulleet katukuvaan rytinällä viimeisten kuukausien aikana. Kulkupeli herättää paljon tunteita, muun muassa niiden pysäköiminen.

Miten on: voiko skuutin jättää mihin tahansa? Poliisitarkastaja Tuomo Katajisto Poliisihallituksesta kertaa tiedotteessa kevyen sähköajoneuvon pysäköintiin liittyviä liikennesääntöjä.

– Pysäköintiä koskee samat liikennesäännöt kuin muitakin ajoneuvoja. Ne tulee pysäköidä tien oikealle puolelle, mutta taajamassa on mahdollista pysäyttää ja pysäköidä tien vasemmalle puolelle myös kaksisuuntaiselle tielle, jos pysäköinti ei vaaranna eikä haittaa liikennettä, Katajisto sanoo.

Kesän aikana on herättänyt paljon keskustelua, saako kevyen sähköajoneuvon pysäköidä jalkakäytävälle.

– Kyllä saa. Jalkakäytävälle ja pyörätielle saa pysäköidä samoin edellytyksin kuin fillarilla ja mopolla, toteaa erityisasiantuntija Marjo Immonen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista.

– Tällöinkin kevyt sähköajoneuvo on pysäköitävä jalkakäytävän ja pyörätien suuntaisesti ja mahdollisimman lähelle näiden reunaa. Kevyttä sähköajoneuvoa ei saa pysäköidä jalkakäytävän tai pyörätien keskelle tukkeeksi, eikä muutenkaan siten että siitä aiheutuu vaaraa turvallisuudelle tai haittaa liikenteelle korostaa liikenteenohjauksen asiantuntija Jukka Hopeavuori Väylävirastosta.