Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pahoinpitelyrikoksia, kotihälytyksiä ja omaisuuteen kohdistuneita rikoksia Itä-Uudellamaalla – poliisilla kiireinen viikko

Itä-Uudenmaan poliisin viime viikko oli valvonta- ja hälytystoiminnan kannalta hyvin kiireinen, kertoo poliisilaitos tiedotteessaan.

– Kesän lämpimät päivät ja yöt ovat varmasti olleet osittain syynä siihen, että poliisilla on riittänyt tehtäviä, komisario Jarmo Ojala kertoo poliisitiedotteessa.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että viikon aikana kirjattiin yhteensä vajaa 2 100 poliisitehtävää. Lähes puolet viikon tehtävistä painottui perjantaiaamun ja sunnuntai-illan välille.

Erityisesti viikonloppuyöt olivat hyvin vilkkaita, jolloin poliisi kirjasi pahoinpitelyitä, rattijuopumuksia, päihtyneitä ja häiriökäyttäytymistä.

Viikon aikana poliisilla oli yhteensä 133 kotihälytystehtävää, joista lähes kolmannes oli alkutietojen mukaan väkivaltaan liittyviä.

Viikon aikana poliisi kirjaisi myös pahoinpitelyrikoksia, joista 55 oli yleisillä paikoilla ja 40 yksityisillä paikoilla.

– Tapahtumien ja festareiden osalta kulunut kesä on ollut alueellamme erityisen vilkas. Valvoimme viime viikolla Tikkurila Festivaaleja ja täytyy todeta, että juhlakansa juhli siellä erittäin maltillisesti, Ojala sanoo.

Viikon aikana poliisi kirjasi lisäksi kahdeksan ryöstöä.

– Erilaisia henkeen ja terveyteen kohdistuvia rikoksia tapahtuu jatkuvasti. Ihmisten hallusta löydetään teräaseita, käsiaseita tai vastaavia. Myös erilaisia huoli-ilmoituksia ja yksilönsuojaan liittyviä tehtäviä tulee poliisille viikoittain, Ojala kertoo.

Porvoossa ja Pornaisissa on viime viikonloppuna anastettu polkupyöriä ja polttoainetta.

Porvoon Suolaketieltä anastettiin Specialized Turbo Vado 4 -merkkinen sähköpyörä perjantain ja lauantain (22.–23.7.) välisenä yönä. Pyörä on väriltään musta ja hiilenharmaa.

Pornaisista Läpimurrontiellä pysäköitynä olleista kuorma-autoista anastettiin lähes 2 000 litraa dieseliä perjantain ja lauantain (22.–23.7.) välisenä yönä. Poliisi tutkii asiaa varkautena.

Lisäksi Porvoon keskustasta on anastettu kahden kuluneen viikon aikana talon sisäpihan pyörätelineestä keltainen Crescent Holma -polkupyörä.

Aiemmin kesällä Porvoossa Köttbodantien virkistysalueelta anastettiin lukittuna ollut alumiininen jolla. Varkaus on tapahtunut 1.–12.6. välisenä aikana. Varastettu soutuvene on noin 3 metriä pitkä ja 1,6 metriä leveä ja valmistettu alumiinista.

Viime viikolla Itä-Uudenmaan poliisilla oli myös 82 erilaista liikenneonnettomuuksiin liittyvää tehtävää, joista eläinkolareita oli 25.

– Eläinkolarit ovat pääasiassa olleet peurakolareita, Ojala sanoo poliisitiedotteessa.

Lisäksi poliisipartio mittasi Porvoossa perjantaina huikean ylinopeuden. Moottoripyöräilijä ajoi 116 km/h alueella, jossa on 50 km/h nopeusrajoitus. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Myös kantatie 55:llä poliisipartio mittasi sunnuntaina henkilöautoa kuljettaneelle nopeudeksi 173 km/h, kun alueella on 80 km/h nopeusrajoitus. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lisäksi Itä-Uudenmaan poliisi tutkii tällä hetkellä neljän omaisuusrikoksen kokonaisuutta, jossa kaikissa on sama epäilty tekijä.

– Tapauksia tutkitaan varkauksina, törkeänä varkautena, maksuvälinepetoksena ja moottorikulkuneuvon käyttövarkautena, ja ne ovat tapahtuneet parin viime viikon aikana Vantaalla ja Hyvinkäällä, kertoo rikoskomisario Rauno Jämsä poliisitiedotteessa.

Ensimmäinen ilmoitus varkaudesta tuli poliisin tietoon torstaina 14.7., kun Hyvinkäällä Jaanakallion parkkialueella murtauduttiin kahteen henkilöautoon rikkomalla ovien ikkunat. Ainakin toisesta autosta oli anastettu mm. kojelautakamera ja lompakko.

Samana iltana poliisille ilmoitettiin vielä kolmannesta, Lopella tehdystä auton anastuksesta ja käyttövarkaudesta. Kaikista tapauksista epäillään samaa tekijää.

Muutamaa päivää myöhemmin, 18.–19.7. välisenä aikana, Vantaan Norkkokujalla sijaitsevassa parkkihallissa murtauduttiin kolmeen pakettiautoon ja yhteen henkilöautoon ja anastettiin omaisuutta. Kolmesta pakettiautosta varastettiin suuri määrä työkaluja, joiden arvo on asianomistajan arvion mukaan noin 70 000 euroa. Henkilöautosta oli anastettu tuulilasikamera ja auton paperit.

Lisäksi perjantaina 21.7. illalla hätäkeskus sai ilmoituksen, että Vantaan Jokivarressa sijaitsevasta asumattomasta omakotitalosta kuuluu epämääräisiä ääniä. Ilmoittaja epäili murron olevan käynnissä.

Paikalle saapunut poliisipartio löysi henkilön omakotitalon autotallista penkomassa siellä olevia tavaroita. Hän kertoi poliisipartiolle olevansa luvallisesti tallissa korjaamassa skootteria.

Kun kiinteistönomistaja saapui paikalle, selvisi, että mitään lupaa ei ollut. Lukittuna olleen autotallin ovesta löytyi tuoreita murtojälkiä.

Kiinteistönomistaja huomasi, että tallista oli varastettu työkaluja ja moottoripyöräkypäriä. Autotallissa luvatta olleen henkilön auto tarkistettiin, ja sieltä löytyi kiinteistön omistajan kuvaamia tavaroita. Ne takavarikoitiin poliisin haltuun.

Epäilty tekijä oli tässäkin tapauksessa sama kuin edellä mainituissa.