Keusote ottaa käyttöön koronaviruslääkkeen – annetaan rajatuille kohderyhmille

Keusotessa otetaan käyttöön Paxlovid-koronaviruslääke 3. elokuuta alkaen. Lääkettä annetaan rajatuille kohderyhmille, joilla ei ole riittävää rokotussuojaa. Kohderyhmään kuulumisen lisäksi hoidettavan tulee olla täyttänyt 18 vuotta, eikä hän voi olla raskaana, Keusoten tiedotteessa kerrotaan.

HUS:in erikoissairaanhoidon piirissä olevat potilaat saavat lääkkeen edelleen oman hoitavan yksikkönsä kautta. HUS:in sivuilta voi tarkistaa, kuuluuko HUS:in erikoissairaanhoidon Paxlovid-lääkehoidon piiriin.

Henkilöitä, jotka eivät ole erikoissairaanhoidon seurannassa, mutta sairastavat esimerkiksi vaikeaa kroonista munuaissairautta, vaikeaa kroonista keuhkosairautta tai muita kroonisia sairauksia, kehotetaan ottamaan yhteyttä Keusoteen laboratoriovarmennetun sairastumisen jälkeen Paxloved-lääkityksen arvioimiseksi. Tähän ryhmään kuuluvat myös esimerkiksi 40-vuotta täyttäneet, jotkaa ovat saaneet 0-1 koronarokotetta sekä 80-vuotta täyttäneet, omatoimisesti kotona asuvat henkilöt joilla ei ole vielä neljättä koronarokoteannosta.

Tarkemmat ohjeet löytyvät Keusoten verkkosivuilta.

Koronahoitopuhelin palvelee ma-pe klo 8-16 019 226 0099 .Arkisin klo 15-20 ja viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8-20 voit soittaa lääkärin ja hoitajan vastaanottopalveluiden keskitettyyn puhelinpalveluun 019 226 0505.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut