Juho Kantola onnistui Alastaron SM-osakilpailuissa

Klaukkalalainen ratamoottoripyöräilijä Juho Kantola jatkoi SM-kauttaan hienosti viikonloppuna Alastarolla, Ducati J36 tiedotuksen tiedotteessa kerrotaan. 17-vuotias Kantola ajaa SM-sarjaa uudella Ducati Panigale V2 -moottoripyörällä edustaen DucatiJK36-tiimiä. Luokka on uusi Next Generation Supersport, joka ajetaan yhdessä Superstock 600 -luokan kanssa.

Edellisen osakilpailun jälkeen Kantola oli päässyt harjoittelemaan Alastarolla useamman kerran ja kisaviikollakin päästiin ajamaan kivasti kierroksia. Kemoran kisan jälkeen uusittu etupään jousitus teetti vielä hieman työtä, mutta oikeat säädöt alkoivat jo harjoituksissa löytymään. Perjantaina Juho ajoikin oman kierrosennätyksensä ja alitti näin jonkinlaisena rajapyykkinä pidetyn 1.20 ajan, tiedotteessa kerrotaan.

Aika-ajot eivät kuitenkaan menneet ihan niin kuin tiimi suunnitteli, mutta lähtöruutu seitsemän yhdessä kivikovan Superstock -sarjan kanssa oli kuitenkin tyydyttävä. Omassa luokassaan Kantola oli nopein.

Lauantain kisalähtö olikin sitten väriä täynnä. Kantola sai hieman huonon startin, mutta nousi nopeasti taistelemaan lähdön viidennestä sijasta. Kova taistelu muun muassa Joona Sepän kanssa läpi kisan tuotti lopussa hienon tuloksen, kun Kantola ylitti maaliviivan ruutulipun heiluessa sijalla kaksi. Kokonaiskilpailun podiumpaikka oli loistava tulos, oman luokan voiton lisäksi.

Sunnuntain kisaan lähdettiin lähtöruudusta kuusi, mutta pari kilpailijaa puuttui edestä, joten lähtötilanne oli erinomainen. Valitettavasti yön aikana tiimin pyörään tekemät muutokset eivät olleet toiveiden mukaiset, ja Kantola kärsi koko kilpailun ajan huonosta kääntyvyydestä. Hieman tylsäksi mennyt kisa toi oman luokan ykkössijan lisäksi kokonaiskisan viidennen paikan.

– Olen kyllä erittäin iloinen vauhdista viikonloppuna, vaikka sunnuntai olikin nyt mitä oli. Tästä on kiva jatkaa vikaan SM-kisaan Botniaringille ja sen jälkeen mahdollisesti kohti Espanjan kisoja. Tiimi toimii ja urheilu on kivaa, toteaa Kantola tiedotteessa.

Kantolan matkaa maailman huipulle voi seurata ja kannustaa myös Facebookissa JK36 Racing tai Instagramissa juho.kantola. Hänen uudet kotisivunsa avautuvat lähiaikoina osoitteessa juhokantola.fi.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut