Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Tulevaisuuden yleisurheiluhuiput kilpailevat täällä” – Klaukkala isännöi tulevan viikonlopun SM-kisoja

Klaukkalan urheilukentällä starttaa ensi perjantaina nuorten yleisurheilun SM-kisat.

Klaukkalan urheilukenttä loistaa tyhjyyttään auringonvalossa. Toista on kuitenkin kulisseissa, joissa vilskettä riittää. Ensi viikolla starttaa nuorten yleisurheilun SM-kisat, jotka kisataan nimenomaan Klaukkalan urheilupuiston kentällä. Tällä hetkellä autio kenttä on kaikkea muuta 12.–14. elokuuta, kun kisat ovat käynnissä. Suomen mestaruuskisoihin on ilmoittautunut aiempina vuosina noin 800 nuorta urheilijaa.

– Vielä on paljon asioita, joita emme voi tehdä kuin hetkeä ennen kisojen alkua, kuten telttojen pystytys. Kaikki täytyy suunnitella kunnolla, jotta asiat hoituvat niin kuin on ajateltu, Nurmijärven Yleisurheilun valmennuspäällikkö Lassi Korhonen sanoo.

Kilpailuun ilmoittautuminen alkoi keväällä ja päättyi torstaina puolilta öin. Suurin osa ilmoittautui viime tipassa niin kuin Korhonen oli odottanutkin. Kisoihin ilmoittautui yhteensä 650 nuorta.

– Etukäteen on vaikea tehdä tiettyjä valmisteluja, kun tarkkaa osallistujamäärää ei ollut tiedossa.

Korhosen mukaan nuoret urheilijat tekevät tulosrajoja, joiden perusteella tehdään päätös kisoihin lähtemisestä.

Kolme päivää tiivistä kilpailua.

– Kriteerit täyttäviä urheilijoita ei ole loppujenlopuksi paljoa, mutta kisoihin saadaan silti satoja osallistujia.

Kriteereillä Korhonen tarkoittaa jo mainittua tulosrajaa sekä urheilijan ikää. Kisoihin voivat osallistua vain 14–15-vuotiaat. Kukin urheilija voi ilmoittautua maksimissaan kahteen lajiin.

– Osalla nuorista on mahdollisuus valita esimerkiksi seitsemän tai kahdeksan lajin joukosta ne kaksi, joissa kokee olevansa paras, Korhonen sanoo.

Viime tipassa ilmoittautuminen liittyy myös tähän. Urheilija voi Korhosen mukaan odottaa ilmoittautumisen kanssa, jotta hän näkee, mihin lajeihin pahimmat kilpakumppanit ovat ilmoittautuneet.

Viime viikolla ilmoittautuneita oli 98. Viimeisen 12 tunnin aikana luku kuitenkin muuttuu räjähdysmäisesti vuosittain.

– Osa urheiluseuroista ilmoittaa urheilijansa könttänä, jolloin heidän täytyy odottaa viime metreille. Osa puolestaan ilmoittaa heti alkuunsa urheilijoiden määrän, mutta nimet tiedetään vasta kilpailuviikolla.

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista vuorokauden ajan varsinaisen ilmoittautumisen päätyttyä, mutta korotetulla kilpailumaksulla.

– Täällä tulee olemaan kolme päivää tiivistä kilpailua, hyvätasoista nuorten yleisurheilua ja todella tiukkoja kisoja, Korhonen lupaa.

Nurmijärveltä kisoihin osallistuu 10 urheilijaa. Korhosen mukaan mitaleja on hyvinkin mahdollista saada viidestä kuuteen.

Kunta on tehnyt hyvissä ajoin laajaa yhteistyötä Nurmijärven Yleisurheilun kanssa, lähtien Klaukkalan urheilukentän peruskorjauksesta viestintäsuunnitelmiin ja tilojen käyttöön liittyen.

– On mahtavaa, että Nurmijärvellä järjestetään näin hieno tapahtuma. Kilpailujen päivittäinen kävijämäärä nousee arviolta 2 000:een, Nurmijärven kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen sanoo.