Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi viikkoa riittää hyvinvointialueen johtajan hakuajaksi, uskovat Keski-Uudenmaan päättäjät

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen johtajahaku päättyy 12. elokuuta.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle haetaan johtajaa. Hakuaika alkoi viime perjantaina ja kestää ensi viikon perjantaihin eli kaksi viikkoa. Aika päättyy 12. elokuuta kello 13.

Somessa on esiintynyt hieman kirjoittelua, jossa arvostellaan keskelle kesää sijoittuvaa hakua sekä sitä, että hakuaika on arvostelijoiden mielestä liian lyhyt.

Hyvinvointialueen päättäjät ovat eri mieltä.

– Kaksi viikkoa on aivan normaali hakuaika ja se on ollut käytössä myös useilla muilla hyvinvointialueilla johtajan rekrytoinnissa. Pitkin kevättä ja kesää on kerrottu, että haku alkaa näillä main, aluehallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu (kok) sanoo.

Aluevaltuuston puheenjohtaja Eemeli Peltonen (sd) on samoilla linjoilla.

– Pidän aikaa riittävänä. Paikka on erittäin houkutteleva, hän sanoo.

Puheenjohtajat katsovat myös, että tehtävästä kiinnostuneet ovat hyvin tietoisia hausta, eikä suurta pelkoa ole siitä, että jollakulla haku menee ohitse.

Monet hyvinvointialueet hakivat johtajia jo keväällä. Onko parhaat viety päältä?

– Tähän en usko. On aivan eri asia hakea esimerkiksi Satakunnan kuin Keski-Uudenmaan alueen johtajaksi. Alueet ovat niin erilaisia haasteineen ja mahdollisuuksineen, Peltonen sanoo.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue perustetaan samalle pohjalle, jolla on jo toiminut Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä Keusote.

Keusote perustettiin viisi vuotta sitten ja se on järjestänyt sote-palvelut 3,5 vuoden ajan Hyvinkäälle, Järvenpäähän, Nurmijärvelle, Mäntsälään, Pornaisiin ja Tuusulaan.

Keusoten johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen on toiminut tehtävässään alusta lähtien. Hänet valittiin siihen lokakuussa 2017.

Ennen aluejohtajan valintaa käydään vielä monta kierrosta.

– Sitä ennen ovat muun muassa testit ja paneelit, Perttu kertoo.

Tavoite on, että uusi johtaja valitaan aluevaltuuston kokouksessa 22. syyskuuta.

– Meillä on toive, että valittu voi aloittaa tehtävässä jo ennen vuodenvaihdetta, Perttu kertoo.

Sote- ja pelastuspalvelujen järjestämien siirtyy Keusotelta hyvinvointialueelle vuoden 2023 alusta.