Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aasitiloihin pääsee tutustumaan sunnuntaina

Aasitilojen avoimet ovet -tapahtuma järjestetään sunnuntaina kello 11–14.

At the Ranch -tilalla Vihdin Jokikunnalla (Pinolahdentie 19) on kolme aikuista aasia: Ville, Bertta ja Carmen. Paikan päällä on kahvilakioski, ulkovessa ja arvontaa. Päivä alkaa kello 10 keppihevoskisalla.

Myös Ali-Ollin Alpakkatilalle pääsee tutustumaan aaseihin. Tilalla kolme aasia, muut nähtävillä olevat eläimet ovat alpakat, falabella, kanit, marsut, degut ja kukot. Alueella on mahdollisuus liikkua pyörätuolilla.

Suomessa on noin 400 aasia, ja Suomen Aasiyhdistyksen järjestämässä avointen ovien päivässä on teemana aasi työkaverina.

– Ennen koronaa Ville ja Carmen vierailivat parissa vanhainkodissa ja olivat mukana messussa Hyvinkään kirkossa. Perheitä on käynyt yksilövierailulla tilallamme. Tällaisessa ”työssä” lemmikkiaasimme ovat olleet, kertoo At the Ranch -tilan emäntä Annina Kylmä.

Hän aloitti Aasiyhdistyksen hallituksessa tänä vuonna.

Aasiyhdistys on vuosien varrella osallistunut erilaisiin messutapahtumiin kertoen aasien oikeasta hoidosta ja muistakin tärkeistä asioista aasien elämässä. Myös aasinhoitokurssit ovat olleet osa yhdistyksen toimintaa. Aasimaailman tärkeimpiä tapahtumia on vuodesta 2014 alkaen ollut elokuun alkuun sijoittuva Aasitilojen avoimet ovet. Avoimissa ovissa on päässyt tutustumaan aaseihin niiden omassa ympäristössä. Osa tiloista ei ole normaalisti muutoin yleisölle avoinna ja ihmiset ovatkin runsain joukoin saapuneet tapahtumaan eri puolella Suomea.

– Aasitilojen avoimissa ovissa voi tutustua näihin ihaniin jässiköihin.