Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajamäeltä museojunalla Rautatiemuseopäivään – vetureita pääsee ihailemaan myös museon kalustonäyttelyalueella

Kahden vuoden tauon jälkeen Rautatiemuseopäivää vietetään sunnuntaina 14. elokuuta Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä. Tämän vuoden tapahtumassa juhlistetaan Suomen rautateiden 160-vuotista historiaa ja liikenteessä on peräti kymmenen museojunaa. Liikkeellä ovat niin höyryveturit kuin dieselveturit, resiinat ja puistojunat.

Juhlavuoden kunniaksi Rautatiemuseopäivänä ajetaan museojunat Suomen ensimmäisellä, Helsinki–Hämeenlinna rautatiereitillä sekä etelästä pohjoiseen että pohjoisesta etelään. Helsingistä Hämeenlinnaan kulkeva juna vedetään höyryveturikauden kuninkaalla, Ukko-Pekka -pikajunaveturilla. Junassa on vaunustona Perinnejuna Valtterin puukorinen, 1940–70 -lukujen asua edustava kokoonpano salonkivaunuineen.

Hämeenlinnasta Helsinkiin liikennöi tyypillinen 1980–90 -lukujen pikajuna. Junaa vetää museodieselveturi Dr13 vaunustonaan legendaariset siniset teräskoriset matkustajavaunut. Tämän lisäksi Vemppu-dieselveturit kuljettavat kaksinvedossa yleisöjunia reitillä Lohja–Hyvinkää. Rautatiemuseolta on mahdollista tehdä myös lyhyt museojuna-ajelu Riihimäelle ja takaisin.

Museojunaliikenne järjestetään yhteistyössä VR:n, Haapamäen Museoveturiyhdistyksen ja Sinisten Vaunujen Ystävät -yhdistyksen kanssa.

Väyläviraston työnäytöksissä voi seurata, kuinka kiskoiltaan suistunut vaunu nostetaan takaisin raiteille.

Kaikki museojunien liput myydään museon verkkokaupassa: webshop.trafiikki.fi.