Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suun terveydenhuollossa ruuhkaa – Keusote pyytää soittajia jättämään vain yhden yhteydenottopyynnön

Suun terveydenhuollon vastaanotot ovat ruuhkautuneet kesän aikana, tiedottaa Keusote. Tilanteen syntyyn ovat vaikuttaneet henkilöstön äkilliset poissaolot, henkilöstösaatavuuden haasteet sekä koronapandemian aiheuttama hoitovelka kiireettömässä hoidossa.

Keusoten puhelinpalvelun takaisinsoittoajat ovat viivästyneet erityisesti kiireettömän hoidon osalta. Keusoten mukaan jokaiseen kiireettömään yhteydenottoon ei pystytä vastaamaan samana päivänä. Soittajaan otetaan kuitenkin yhteyttä viimeistään seuraavan arkipäivän aikana. Keusote pyytää, että soittajat jättävät vain yhden yhteydenoton, jotta vältytään samojen asioiden päällekkäiseltä hoidolta.

Suun terveydenhuollon toimintaa jouduttiin supistamaan keväällä koronapandemian hoidon ja henkilöstövajeen vuoksi, mikä aiheutti ruuhkautumista kiireettömissä palveluissa. Jono on saatu puolittumaan kesän 2022 aikana. Kiireettömiä palveluja toteutetaan oman toiminnan lisäksi ostopalveluna Keusoten hammashoitoloissa.