Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi lukukausi alkamassa – tietoa koulukuljetuksista

Uusi lukukausi alkaa kaikissa Nurmijärven kouluissa torstaina 11. elokuuta kello 9. Joukkoliikenteellä (linja-auto) kouluun tulevat oppilaat pääsevät ensimmäisenä aamuna kyytiin ilman matkakortteja. Matkakortit jaetaan koulussa ensimmäisen koulupäivän aikana, kerrotaan Nurmijärven kunnan tiedotteessa.

Matkakortti on henkilökohtainen ja sen tulee olla aina mukana koulumatkoilla. Matkakortti näytetään lukulaitteelle linja-autossa.

Nurmijärven kunnassa on käytössä koulukuljetuksissa Kouluun.fi -palvelu, josta huoltajat näkevät koulukuljetuksessa olevien lastensa kuljetukseen liittyviä tietoja. Ensimmäistä kertaa Kouluun.fi -palveluun kirjauduttaessa käytetään Suomi.fi -palvelun vahvaa tunnistautumista esimerkiksi pankkitunnuksilla.

Kuljetustiimi on lähettänyt lapsikohtaisen linkin tekstiviestillä koulukuljetusjärjestelmässä oleviin huoltajien puhelinnumeroihin niiden lasten osalta, jotka tulevat koulukyytiin uusina oppilaina tänä syksynä. Linkin kautta huoltaja voi lisätä lapsensa Kouluun.fi –tunnuksiinsa. Jos et ole saanut tekstiviestiä, ole yhteydessä tekstiviestillä numeroon 045 739 60373.

Palvelu on tarkoitettu lähinnä erikseen tilattavilla kuljetuksilla kulkeville. Sen kautta huoltaja näkee lapsen noutoajan ja -paikan. Palvelun avulla huoltaja tekee myös koulukuljetusten peruutukset, jos lapsi on poissa erikseen tilattavasta koulukyydistä. Palvelua voivat hyödyntää myös joukkoliikennettä käyttävien kuljetusoppilaiden huoltajat. He näkevät palvelusta tiedot ehdotetusta vuoroautosta ja pysäkistä.

Suurin osa kuljetusoppilaista kulkee joukkoliikenteellä, joka tarkoittaa linja-autovuoroja. Jos oppilas kulkee linja-autolla, lukee Kouluun.fi -palvelussa oppilaan matkan kohdalla Vuoroauto ja linjanumero, esimerkiksi Vuoroauto 51.

Kouluun.fi-palvelussa oppilaalla näkyy ehdotettu pysäkki, mutta oppilas voi nousta joukkoliikenteeseen muultakin kodin läheiseltä pysäkiltä.

Huoltajan tulee selvittää lapselleen sopivat linja-autovuorot ja aikataulut koulumatkoja varten. Joukkoliikenteen aikataulut löytyvät osoitteesta https://korsisaari.fi/joukkoliikenne/. Aikataulukyselyt Korsisaarelta ma–pe 7–17, puh. 09 878 9900.

Erikseen tilattava kuljetus tarkoittaa kouluautoja, jotka eivät kuulu joukkoliikenteeseen. Erikseen tilattavilla kuljetuksilla kulkevat vain ne kuljetusoppilaat, jotka eivät voi käyttää joukkoliikennettä. Näihin matkoihin oppilaat eivät tarvitse matkakorttia. Kuljettajalla on lista kuljetettavista oppilaista ja näissä kuljetuksissa voivat kulkea vain ne oppilaat, jotka ovat kuljettajan listalla

Jos oppilas kulkee erikseen tilattavalla kuljetuksella, lukee Kouluun.fi-palvelussa oppilaan matkan kohdalla kouluauton tunnus ja matkustajapaikkamäärä suluissa sekä noutopaikka ja -aika. Noutopaikka on ilmaistu esimerkiksi seuraavasti: 8302, joka tarkoittaa vuoroliikennepysäkkiä tai Jokipalstatien ja Kiilakiventien th, joka tarkoittaa edellä mainittujen teitten tienhaaraa. Pysäkkikartta löytyy osoitteesta https://bit.ly/2YxSBya.

Jos lapsen noutopaikaksi on merkitty Kouluun.fi-palvelussa kotiosoite, on noutopaikka pääsääntöisesti pihatien liittymä.

Kouluauton tunnus näkyy auton tuulilasissa näkyvällä paikalla. Noutopaikalla tulee olla viimeistään viisi minuuttia ennen annettua noutoaikaa. Kouluauto saattaa olla noutopaikalla jo ennen noutoaikaa, mutta se ei lähde liikkeelle ennen Kouluun.fi-palvelussa ilmoitettua noutoaikaa, jos oppilas ei ole kyydissä. Jos kouluauto ei tule noutopaikalle 10 minuutin sisällä noutoajasta, tulee ottaa yhteyttä kuljetussuunnitteluun puh. 040 317 2444. Noutopaikalta ei tule poistua ennen yhteydenotossa saatuja ohjeita. Kouluun.fi -palvelussa huoltajien tulee myös tehdä koulukuljetusten peruutukset, jos lapsi on poissa erikseen tilattavasta koulukyydistä.

Jokaisella koululla on koulukuljetusvastaava, joka hoitaa koulun päässä kuljetukseen liittyviä asioita. Kuljetusvastaava on huoltajien ensisijainen yhteyshenkilö koulukuljetusasioissa. Koulukuljetusvastaavien yhteystiedot löytyvät Wilman koulukuljetustiedotteesta.