Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tehylehti: Keusoten rekrytointikielto rikkoo perustuslakia – juristi: "Työntekijällä on oikeus vapaasti valita työpaikkansa"

Keusotea eli Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymää arvostellaan rekrytointikiellosta, johon Tehy on nyt puuttunut.

Kuntayhtymä on linjannut, että irtisanoutunut työntekijä ei voi hakeutua vuokratyöntekijänä entiseen työyksikköönsä, entisen esihenkilönsä alaisuuteen ja entiseen tehtäväänsä.

Työntekijä ei siis voi Keusotessa keikkailla entisessä työssään korkeammalla palkalla.

Tehyn ammattilehti kertoo torstaina 11.8., että rekrytointikielto rikkoo työntekijöiden perusoikeuksia ja että Tehy on kannellut kiellosta eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Tehyn artikkelin mukaan rekrytointikielto koskee irtisanoutumista seuraavaa vuotta.

Tehyn juristi Päivi Vanninen kertoo Tehyn lehdessä pitävänsä linjausta sekä perusoikeuksien vastaisena että yhdenvertaisuuslain mukaisena syrjintänä sillä perustuslaki takaa jokaiselle oikeuden hankkia toimeentulonsa valitsemallaan työllä.

– Keusoten entisillä työntekijällä on oikeus vapaasti valita työpaikkansa ja vaihtaa sitä vaikkapa puhtaasti siitä syystä, että toinen työnantaja maksaa samasta työstä enemmän palkkaa, sanoo Vanninen artikkelissa.

Keusote ei myöskään voi estää yksityisiä palveluntuottajia käyttämästä sen entisiä työntekijöitä.

Kommenttia on pyydetty Keusoten henkilöstöjohtaja Monica Hostiolta, joka ei pidä linjausta perusoikeuksien vastaisena.

– Jos työntekijä viihtyy meillä, hän tietenkin jatkaa työssään. Muussa tapauksessa työnantajalla on oikeus päättää rekrytoinneista ja pelisäännöistä. Muualle Keusoteen voi myös vuokratyöntekijänä työllistyä, Hostio perustelee Tehyn lehdessä.

Keusoten jäsenkuntia ovat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Kaksi viikkoa riittää hyvinvointialueen johtajan hakuajaksi, uskovat Keski-Uudenmaan päättäjät

Omainen pöyristyi: Keusoten kotihoidon sijaiset kieltäytyivät hoitamasta muistiongelmaisen asiakkaan koiraa, yksi teki salaa eläinsuojeluilmoituksen

Lääkäripula vaivaa terveysasemia Kellokoskella, Jokelassa ja Pornaisissa

Koronakuolemien määrä kääntyi selvään kasvuun – Nurmijärvellä 21 kuollut tänä vuonna koronaan