Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tokmanni ja Lidl avaavat Kirkonkylässä – myymälät työllistävät noin 40 työntekijää, joista pääosa nurmijärveläisiä

Elokuun 25. päivä Nurmijärven Kirkonkylässä avaavat ovensa Lidl ja Tokmanni.

Lidlillä on myymälätilaa 1 200 neliömetriä, Tokmannilla tuplasti eli noin 2 650 neliömetriä. Lisäksi Tokmannin yhteydessä on noin 600 neliömetrin laajuinen puutarhamyymälä, jossa on tarjolla sesongista riippuen esimerkiksi multaa, kasveja, puutarhakalusteita tai erilaisia talvityökaluja.

Henkilökuntaa on lähes saman verran eli 18 Tokmannin puolella ja 20 Lidlissä. Yhdistävä tekijä on se, että kummassakin myymälässä henkilökunta on saatu pääosin Nurmijärveltä.

Lidlin aluepäällikkö Anssi Ihatsu kertoo, että Kirkonkylän myymälä on hieman isompi kuin Klaukkalan Lidl.

– Klaukkalaan verrattuna Kirkonkylän myymälän yleisilme on suurinpiirtein samanlainen. Toki se on tehty meidän viimeisimmällä ja uusimmalla myymäläilmeellä. Se on ehkä myös aavistuksen avarampi ja valoisampi, johtuen muun muassa kiinteistön tekniikkaratkaisuista.

Ihatsun mukaan energiatehokkuus on otettu huomioon suunnittelussa.

Myymälään tulee paistopiste.

– Lisäksi on laajennettu valikoima, esimerkiksi konditoriatuotteita ja laadukkaita leikkeleitä.

– Meille tulee myös pikkuisen vähemmän tilaa vievä lihakaappi, jossa tuotteet tulevat paremmin esiin. Näin on saatu vähän enemmän tilaa muille tuoteryhmille.

Henkilökunta on saatu pääosin Nurmijärveltä.

Lidliä on Anssi Ihatsun mukaan jo pitkään toivottu Kirkonkylälle.

– Neuvotteluja kunnan kanssa on ollut eri vaiheissa. Ollaan iloisia, että on nyt tämä kauppapaikka löydetty. Sehän on Kirkonkylällä hyvällä paikalla myös asiakkaille. Helppo tulla ja helppo löytää.

Saman katon alle siirtyminen Tokmannin kanssa ei Ihatsun mukaan ole ainutlaatuinen ratkaisu.

– Vastaavan tyylisiä kauppapaikkoja meillä on Tokmannin kanssa muuallakin, kuten Espoossa Laajalahdessa.

Avajaisia Lidl aikoo juhlia useampana päivänä.

– Koska tämä on meidän 20-vuotissyntymäpäivän nurkilla ja sattumalta meidän 200. avattava myymälä, niin ollaan varattu useammalle päivälle esiintyjiä ja ohjelmaa ja yllätyksiä asiakkaille.

Jo pitkään Klaukkalassa toiminut Tokmanni saa nyt toisen kauppapaikan Kirkonkylältä.

– Kirkonkylän Tokmanni noudattelee halpakauppaketjun uusinta, helppoa ja nopeaa ostamista tukevaa myymäläkonseptia, kertoo Tokmannin myynnistä ja toimitusketjusta vastaava johtaja Timo Heimo.

Hän toteaa, että Tokmanni on panostanut esimerkiksi asiakkaiden arkea helpottaviin palveluihin ja fiksuihin energiavalintoihin.

– Myymälästämme löytyy esimerkiksi pienelektroniikkaromun kierrätyspiste, jonka avulla asiakkaamme pääsevät turvallisesti ja fiksusti eroon leivänpaahtimistaan, partakoneistaan ja muista rikkoutuneista pienistä sähkölaitteistaan, Heimo kertoo.

Muiden Tokmanni-myymälöiden tavoin Kirkonkylän Tokmannilla voi tehdä ostoksia myös Tokmannin yritysasiakkaana ja Tokmanni Klubi -kanta-asiakasohjelman jäsenenä.

Myymälästä voi lisäksi noutaa halpakauppaketjun verkkokaupassa tehtyjä tilauksia ja nostaa käteistä rahaa ostosten maksamisen yhteydessä.

Tokmannin myymäläverkostosta ja konseptista vastaava johtaja Harri Koponen kertoo, että yli 50:n myymälän katolla tuotetaan uusiutuvaa aurinkoenergiaa aurinkopaneelien avulla.

– Myös Kirkonkylän Tokmannilla on oma aurinkovoimala. Sen 360 aurinkopaneelin arvioidaan tuottavan päästötöntä aurinkosähköä myymälämme käyttöön noin 110 000 kWh vuodessa, eli noin 55 pienelle kerrostaloasunnolle tyypillisen vuotuisen sähkönkulutuksen verran.

– Hiilidioksidipäästöjä Kirkonkylän Tokmannin aurinkovoimalan arvioidaan vähentävän noin 9 800 kilogrammaa, mikä vastaa noin 65 000 polttomoottoriautolla ajetun kilometrin päästöjä, Koponen lisää.

Hävikkiä Tokmanni pyrkii vähentämään muun muassa tuotteiden tilausmääriä ja toimituksia optimoimalla. Lisäksi ketjun myymälöistä voi ostaa vanhenemassa olevia elintarvikkeita puoleen hintaan kaksi tuntia ennen myymälöiden sulkeutumista.

Tokmanni juhlistaa uuden myymälänsä avajaisia tuttuun tapaansa avajaistarjousten lisäksi myös yllätysämpäreillä, joita on tuhannelle ensimmäiselle asiakkaalle.