Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajamäelle aukeaa vuoden kuluttua yksityinen liikuntapäiväkoti – rakennustyöt jo käynnissä

Rajamäelle Puistotien ja Terveystien kulmatontille avataan vuoden kuluttua yksityinen liikuntapäiväkoti. Sen palvelut tuottaa Peikkometsän Liikuntapäiväkodit.

Päiväkodin rakentaminen on juuri käynnistynyt maanrakennustöillä. Rakennuslupa sai lainvoiman heinäkuussa.

– Kaikki on hyvin aikataulussa ja edennyt suunnitelmien mukaan. Päiväkotia on alusta alkaen lähdetty rakentamaan Nurmijärven akuuttiin päivähoidon tarpeeseen. Olemme hoitaneet koko projektin suunnittelusta palveluntuottajaneuvotteluihin, kertoo Sievi Hyvinvointitilat Oy:n toimitusjohtaja Pauli-Pekka Österberg.

– Yhteistyö kunnan ja palveluntuottajan kanssa on ollut erittäin sujuvaa, Österberg iloitsee.

Nurmijärven kunnanhallitus päätti alkuvuodesta 2022 luovuttaa Sievi Hyvinvointitilat Oy:lle Rajamäeltä päiväkotitontin. Sievi Hyvinvointitilat Oy puolestaan lupautui tuolloin rakentamaan tontille tilat vähintään neljäosastoiselle päiväkodille noin vuoden kuluessa päätöksen tekemisestä.

Nurmijärven kunnassa varhaiskasvatuspäällikkönä toiminut Leena Laine totesi tuolloin Nurmijärven Uutisille (NU3.2.22), että Rajamäen alueella on ollut parina viime vuonna yhden päiväkotiryhmän verran lapsia, jotka eivät ole saaneet päiväkotipaikkaa Rajamäeltä. Tilanpuutteen vuoksi heidät on sijoitettu johonkin muualle, esimerkiksi Kirkonkylälle.

– Palveluverkkokeskustelun yhteydessä on todettu, että kunta säästää melkoisesti, jos yksityinen rakentaa päiväkodin, Laine sanoi tuolloin.

Tontti, jolle neljäosastoinen päiväkoti rakennetaan, on yli 3 000 neliön suuruinen, ja päiväkotirakennus noin 650 neliön suuruinen.

– Tontille tulee puurakenteinen, energiatehokas ja pienihiilijalanjälkinen päiväkoti, Pauli-Pekka Österberg kertoo.

– Seinäelementit tulevat omalta elementtitehtaaltamme, ja kosteudenhallinta on rakennustavassa korostetussa roolissa, hän jatkaa.

Sekä sisätilat että Österbergin hulppeaksi kuvailema piha-alue on suunniteltu liikuntapäiväkodin tarpeisiin.

Peikkometsän Liikuntapäiväkodit on kuuden vuoden ikäinen yritys, jolla on Lahden seudulla kaksi liikuntapäiväkotia.

– Tarpeen kartoitusvaiheessa sekä tonttiluonnoksen nähdessämme totesimme, että tässä olisi meidän konseptillemme loistavat toimintapuitteet, kertoo Peikkometsän Liikuntapäiväkotien toimitusjohtaja Josse Mielonen.

– Päiväkotiin tulee neljä ryhmää, kaksi pienten lasten ja kaksi isojen ryhmää. Toimintamme kulmakivenä on, että niin lapsilla kuin kasvattajillakin on aidosti hyvä olla. Pidämme tarkasti kiinni siitä, että meillä on aina riittävästi henkilökuntaa. Kun on poissaoloja, otamme aina sijaisen, jotta kaikki jaksavat työssään, Mielonen jatkaa.

Peikkometsän Liikuntapäiväkodeissa mahdollistetaan hänen mukaansa liikkuminen niin ulkona kuin sisälläkin sekä tarjotaan terveellistä kotiruokaa.

– Olemme nyt lähteneet laajentumaan Uudenmaan seudulle, joten tämä Rajamäen tontti sopii meille logistisestikin hyvin, Mielonen kertoo.

Hänen mukaansa yrityksellä ei kuitenkaan ole tarvetta voimakkaaseen laajentumiseen.

– Laajennumme sillä tavoin, että pystymme pitämään toimintamme jokaisessa päiväkodissamme aidosti laadukkaana.