Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tehylehti: Keusoten rekrytointi-kielto rikkoo perustuslakia

Juristi: ”Työntekijällä on oikeus vapaasti valita työpaikkansa.”

Keusotea eli Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymää arvostellaan rekrytointikiellosta. Kuntayhtymä on linjannut, että irtisanoutunut työntekijä ei voi hakeutua vuokratyöntekijänä entiseen työyksikköönsä, entisen esihenkilönsä alaisuuteen ja entiseen tehtäväänsä.

Tehyn ammattilehti kertoo torstaina 11.8., että rekrytointikielto rikkoo työntekijöiden perusoikeuksia ja että Tehy on kannellut kiellosta eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Tehyn juristi Päivi Vanninen kertoo Tehyn lehdessä, että työntekijöillä on oikeus vapaasti valita työpaikkansa ja vaihtaa sitä vaikkapa puhtaasti siitä syystä, että toinen työnantaja maksaa samasta työstä enemmän palkkaa.

Keusoten henkilöstöjohtaja Monica Hostio tähdentää, että Keusote ei estä työntekijöitään hakeutumasta vuokrafirmaan töihin.

Vapaasti saa työllistyä muualle.

– Vapaasti saa työllistyä muualle. Olemme linjanneet vain sen, että henkilö ei vuokrafirmasta voi palata Keusotessa samaan työyhteisöön, mistä hän on lähtenyt, muihin Keusoten yksiköihin kyllä voi, Hostio selventää.

Linjaus päätettiin kesän aikana.

– Oli siinä määrin tapauksia, joissa vuokrafirmasta työntekijä halusi palata entiseen yksikköönsä töihin. Se aiheutti pahaa mieltä työyhteisössä ja on syntynyt ikäviä tilanteita.

Hostio muistuttaa, että vuokrafirman tarjoama korkeampi palkka voi tuntua hyvältä, mutta ei välttämättä kerro koko totuutta työehtojen paremmuudesta. Vaikkapa sairauspoissaoloehdot voivat olla heikommat.

Mitä Keusote aikoo jatkossa tehdä asian kanssa?

– Perustelemme tämän meidän näkemyksemme. Työntekijä voi mennä ja tulla vapaasti, mutta ei vuokrafirmasta tulla entiseen yksikköönsä töihin, muihin yksiköihin voi, vastaa Hostio.

Keusoten jäsenkuntia ovat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.