Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Musiikkiopiston syksy tarjoaa musiikinystäville nautintoja – konserttikausi alkaa kamarimusiikilla

Nurmijärven musiikkiopiston konserttikausi alkaa 29. elokuuta kello 18.30 naisvoimin toteutettavalla kamarimusiikkikonsertilla Monikkosalissa. Säveltäjät Rebecca Clarke ja Louise Farrenc ovat jääneet tunnetumpien miespuolisten kollegoidensa varjoon. Viime vuosina heidän laadukkaan musiikkinsa arvo on kuitenkin yhä laajemmin tunnustettu ja teoksia on alettu esittää useammin.

Pianisti Mirka Viitalan kanssa Monikkosalissa soittaa joukko eturivin suomalaisia naismuusikoita, jotka työskentelevät tai ovat työskennelleet Radion sinfoniaorkesterissa: viulisti Reeta Maalismaa, alttoviulisti Aino Räsänen, sellisti Tuija Rantamäki ja kontrabasisti Kati Salovaara. Tuija Rantamäki opettaa sellonsoittoa Nurmijärven musiikkiopistossa ja opiskelee nykyisin kasvatustiedettä. Mirka Viitala on sukupolvensa ahkerimpia ja valovoimaisimpia pianisteja, jota on kuultu monenlaisissa solisti- ja kamarimusiikkitehtävissä.

Ranskalainen pianisti ja säveltäjä Louise Farrenc syntyi vuonna 1804 ja oli aikanaan hyvin ihailtu säveltäjänä, pianistina ja opettajana. Alttoviulisti ja säveltäjä Rebecca Clarke syntyi 1887 Englannissa, mutta emigroitui Yhdysvaltoihin toisen maailmansodan syttyessä. Alttoviuluvirtuoosinakin tunnettu Clarke oli aikanaan ensimmäisiä naispuolisia orkesterimuusikoita.

Noin tunnin mittaisessa konsertissa kuullaan Rebecca Clarken pianotrio ja Louise Farrencin pianokvintetto.

Lipunmyynti Monikkosalin aulassa klo 18.30 alkaen.