Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt voit kartoittaa terveydentilasi verkossa – Keusote otti käyttöön sähköiset terveystarkastukset

Keusote on ottanut alueensa asukkaille käyttöön Omaolo-palvelun sähköisen terveystarkastuksen edistämään ja ylläpitämään asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia.

Keusoten käyttöönottama Omaolon sähköinen terveystarkastus antaa asukkaalle nopeasti ja helposti kattavan raportin omasta terveydentilastaan. Terveystarkastuksessa esimerkiksi arvioidaan sairastumisriskejä ja annetaan ennuste keskimääräisestä eliniästä.

Terveystarkastuksen voi kuka tahansa Keusoten alueen asukas tehdä itsenäisesti mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Terveystarkastus sisältää kysymyksiä, joihin vastattuaan asukas saa ohjeita oman terveytensä ja hyvinvointinsa ylläpitämiseen ja edistämiseen. Tarvittaessa terveystarkastuksen tekijä voi myös lähettää kyselyvastaukset Keusoten ammattilaisille.

Sähköinen palvelu- ja asiointikanava Omaolo on ollut käytössä Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymässä maaliskuusta 2022 lähtien. Keusoten alueella Omaolossa on tähän mennessä voinut tehdä oirearvioita omasta voinnistaan ja lähettää tarvittaessa yhteydenottopyynnön terveysasemalle.

Keusoten tiedotteen mukaan Omaolon oirearviotkin kuin nyt käyttöönotettu sähköinen terveystarkastus perustuu aina luotettavaan, tutkittuun tietoon.

– Nyt käyttöönotettava terveystarkastus perustuu Kustannus Oy Duodecimin kehittämään kyselyyn, jossa kartoitetaan eliniänodotteeseen ja sairastuvuusriskiin liittyviä tekijöitä. Terveystarkastuksen laskentakaavat pohjautuvat suomalaisiin väestön seurantatutkimuksiin ja kyselystä saatava palaute perustuu viimeisimpään tutkimusnäyttöön, kuten Käypä hoito -suosituksiin, tiedotteessa kerrotaan.

Keusote eli Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut Järvenpään, Hyvinkään, Nurmijärven, Tuusulan, Mäntsälän ja Pornaisten alueella.