Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tutkimus: Mies ostaa ensimmäisen asunnon yleensä yksin, nainen puolison kanssa

Miehistä noin puolet ostaa ensiasunnon yksin, kun taas naisista kaksi kolmesta ostaa ensimmäisen asunnon yhdessä puolison kanssa. Asia selviää Danske Bankin kesäkuussa teettämästä kyselytutkimuksesta.

Miehistä 54 prosenttia ostaa ensiasunnon yksin, naisista 30 prosenttia. Naisista kaksi kolmesta ostaa ensiasunnon yhdessä puolison kanssa. Tämä selviää Danske Bankin kesäkuussa teettämästä Ensiasunnon ostajat 2022 –tutkimuksesta.

Danske Bankin henkilöasiakkaista vastaava johtaja Riikka Laine-Tolosen mukaan taustalla vaikuttanee naisten heikompi luottamus omaan talouteen sekä heikommat taloudelliset mahdollisuudet.

– Suomessa naisilla on koulutus- ja työvalintojen takia usein alemmat tulot, ja naiset tekevät myös miehiä jonkin verran enemmän osa-aikatyötä ja määräaikaisuuksia. Miehet myös hakevat aktiivisemmin keinoja kartuttaa omaa varallisuuttaan, kun taas naiset saattavat huolehtia ensin kaikesta muusta, Laine-Tolonen sanoo tiedotteessa.

Riikka Laine-Tolonen rohkaisee naisia tuntemaan oman taloutensa paremmin ja pohtimaan vaurastumistaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

– Naiset voivat turvata ja parantaa talouttaan eri tavoin, esimerkiksi kerryttämällä säästöjä. Jos taloustilanne mahdollistaa, oman asunnon ostaminen on järkevä asumismuoto myös yksin. Lainaa lyhentämällä kertyy omaa varallisuutta sen sijaan, että maksetaan vuokran muodossa vuokranantajalle sijoitustuottoa. Vaikka korot ovat lähteneet nousuun, asuntolaina on vielä suhteellisen edullista, Laine-Tolonen sanoo.