Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärvellä järjestetään kuntalaistilaisuus sähköajoneuvojen latausasioista

Tilaisuudessa kerrotaan muun muassa, mitä kannattaa huomioida ennen sähköauton ostoa.

Nurmijärvellä järjestetään sähköajoneuvojen lataukseen liittyvä infotilaisuus, tiedottaa Nurmijärven kunta. Tilaisuus järjestetään kunnanviraston valtuustosalissa keskiviikkona 31.8. kello 18–19. Tilaisuudessa käydään läpi muun muassa, mitä pitää ottaa huomioon sähköauton latausta suunniteltaessa, miten lataushanke etenee asunto-osakeyhtiössä, miten ladataan turvallisesti ja mitä tukea hankintaan on mahdollista saada.

– Sähköauton lataustapaan vaikuttavat, millainen hankittava sähköauto on ja miten nopeasti sen haluaa ladata. Järjestelmä kannattaa mitoittaa ja rakennuttaa tulevaisuuden tarpeet huomioiden, kertoo Nurmijärven Sähkön energianeuvoja Jarmo Kauppi tiedotteessa.

Järjestelmä kannattaa mitoittaa tulevaisuuden tarpeet huomioiden

Sähköautoa on mahdollista ladata tavallisesta ulkokäyttöön suunnitellusta pistorasiasta vain väliaikaisesti. Lisäksi lataus vie paljon aikaa, koska teho on pieni. Onkin suositeltavaa, että pientaloihin hankittaisiin turvallinen lataustekniikka.

Pientaloon voi asentaa sähköauton lataukseen tarkoitetun vikavirtasuojakytkimellä varustetun 16 A pistorasian, joka antaa sähköenergiaa 3,6 kW teholla. Tällä teholla pärjää hyvin hybridiauton kanssa.

– Pääsulaketta ja liittymää suurentaessa pitää ottaa yhteyttä meidän tekniseen asiakaspalveluumme, vaikka itse muutostyön tekee asiakkaan valitsema sähköurakoitsija, muistuttaa Kauppi.

Kuntalaistilaisuudessa käydään lisäksi läpi, mitä kaikkea pitää tietää ennen sähköauton ostoa, mikä ovat vakuutusyhtiön suojeluehdot ja mikä laki koskee latausinfraa.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, ja osallistujien on mahdollista osallistua arvontaan, jonka voittaja saa Nurmijärven Sähkön sähköauton lainaksi viikonlopuksi.