Sähköpotkulautoihin liittyvät rikkoutumiset, varkaudet ja tapaturmat ovat kaikki lisääntyneet tänä vuonna.
Tämä käy ilmi Vakuutusyhtiö Ifin vahinkotilastoista.
Humalassa tapahtuvat tapaturmat vaativat usein akuuttia hoitoa, joten niitä hoidetaan julkisilla. Keskimääräinen korvaus on silti jopa 1 800 euroa, sillä vakavissa hammasvammoissa kulut nousevat korkeiksi, vakuutusyhtiön tiedotteessa kerrotaan.
Sähköpotkulautojen vuokrauspalveluiden yleistyminen ja omistamisen suosion kasvu näkyy myös Ifin vahinkotilastoissa. Sähköpotkulautojen rikkoutumis- ja varkausvahingot kasvoivat tammi-heinäkuussa noin 90 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Toukokuussa kasvu viime vuoteen verrattuna oli lähes 300 prosenttia. Keskimääräinen korvaussumma sähköpotkulautavahingoissa on noin 400–500 euroa.
Kaksi kolmasosaa vahingoista on varkausvahinkoja ja loput erilaisia rikkoutumisvahinkoja. Yleinen sähköpotkulaudan rikkoutumisen syy on kaatuminen. Kaatumisessa menee usein rikki muutakin omaisuutta kuten puhelin tai silmälasit.
Sähköpotkulautoja varastetaan sekä kotoa että julkisilta paikoilta.
Ifin vahinkotilastoista selviää, että sähköpotkulaudalla tapahtuvat tapaturmat ovat lisääntyneet viime vuosina. Vakavissa tapaturmissa kuljetta on usein humalassa.
– Joka viides vahingoittuneista loukkaa useita kehonosia. Yleisimmin vahingoittuvat pää, kasvot, hampaat ja solisluu, kertoo Ifin henkilövakuutusten tuotepäällikkö Mirva Vahvelainen tiedotteessa.
Miehille sattuu humalassa tapahtuvista sähköpotkulautatapaturmista 65 prosenttia.