Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sanna Marinin eroa vaaditaan adressilla – yli 10 000 allekirjoittanut

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) tuore bilekohu on poikinut monenlaista, muun muassa kansalaisadressin, jolla vaaditaan pääministerin eroa sekä uusia eduskuntavaaleja.

Adressin on laittanut alulle Vanessa Olsen ja se löytyy adressit.com -palvelusta. Otsikossa on kirjoitusvirhe: "Vaadimme pääministeri Sanna Marin eroa".

Tämän uutisen kirjoitushetkellä adressilla on 12 465 allekirjoitusta.

– Me allekirjoittaneet vaadimme, että pääministeri Sanna Marin erotetaan luottamuspulan vuoksi. Lisäksi vaadimme, että ennenaikaiset eduskuntavaalit järjestetään mahdollisimman pian. Vaadimme, että eduskunta antaa pääministeri Sanna Marinille epäluottamuslauseen, sillä emme luota pääministerin arviointikykyyn johtaa Suomea näin kriittisessä tilanteessa (Venäjä-suhde, NATO-jäsenyyshakemuksen epävarmuudet, kasvava inflaatio, sote- ja energiakriisi), tekstissä muotoillaan.

– Kansalaisina olemme huolissamme siitä, onko pääministeri Sanna Marin kykenevä hoitamaan tehtäväänsä nyt, kun julkisuuteen tulleiden tietojen valossa vaikuttaa siltä, että hänen arviointi- ja työkykynsä ovat heikentyneet?