Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Röykän sairaalasta viiden tähden hotelli?

Ensin pienimuotoista motellitoimintaa, joka käynnistyy mahdollisimman pian.

Yrittäjä, näyttelijä Jasper Pääkkönen näkee Röykän sairaalan tulevaisuuden hotellitoiminnassa.

– Ilmiselvin vaihtoehto on viiden tähden hotelli, joka houkuttelisi ihmisiä ympäri maailmaa. Matkailu on muuttunut siten, etteivät paratiisisaaret tai isot kaupungit houkuttele samalla tavoin kuin ennen. Luksus tarkoittaa monelle kansainväliselle matkailijalle ihan muuta kuin viisi tai kymmenen vuotta sitten, Pääkkönen sanoo.

Esimerkeiksi matkailijoiden nyt toivomista elämyksistä Pääkkönen nostaa sienestyksen ja mato-ongella onkimisen sekä monta muuta suomalaisittain arkista asiaa. Maailmalla matkatessaan hän on tavannut monia ihmisiä, joiden tehtävien asioiden listalla on matka Suomeen. Valtaosaa houkuttelee puhdas luonto.

Pääkkönen kertoo ajatelleensa heti Röykän sairaalan ja sen ympäristön nähtyään, että tästä pitää tehdä jotakin upeaa. Tämä oli hänen mukaansa myös suurin motivaattori sille, että vajaan kymmenen hengen yrittäjäryhmä tarjosi Helsingin kaupungin tuolloin omistamasta kohteesta summaa, joka riitti tarjouskilpailun voittoon. Kohde siirtyi Röykkä Invest Oy:n omistukseen huhtikuussa 2022 1,5 miljoonan euron hinnalla.

Jasper Pääkkönen on yksi Röykkä Invest Oy:n takana olevista yrittäjistä, ja hän kertoi ajatuksiaan Röykän sairaalan kehittämisestä viime viikolla sairaalalla pidetyssä Nurmijärven kunnan elinkeinopalveluiden matkailuillassa.

Viiden tähden hotellina toimiminen ei Pääkkösen mukaan ole kuitenkaan Röykän sairaalan kiveen kirjoitettu tulevaisuus. Kohdetta lähdetään toteuttamaan kahdessa vaiheessa, ja mahdollisen luksushotellin toteutuminen on vielä usean vuoden päässä.

Ensimmäisen vaiheen aikana tarkoituksena on Pääkkösen mukaan selvittää, mitä kaikkea valtava alue pitää sisällään. Tärkeää on myös saada useiden satojen tuhansien eurojen vuotuiset ylläpitokustannukset kuriin siten, että voidaan rauhassa suunnitella kohteen tulevaa käyttöä.

Esimerkiksi öljylämmitys, jolla kaikki alueen rakennukset lämpiävät, on valtava kustannus.

– Sairaala sijaitsee pohjavesialueella, joten tänne ei saa rakentaa maalämmitystä. Nyt näyttäisi siltä, että siirrymme vuoden vaihteessa pellettilämmitykseen, mikä on askel parempaan, Pääkkönen sanoo.

Muitakin askelia parempaan on tehty. Röykkä Invest Oy on juuri anonut Nurmijärven kunnalta kiinteistön käyttötarkoituksen muutosta, joka mahdollistaisi pienimuotoisen majoitustoiminnan harjoittamisen sairaalakiinteistössä.

Röykkä Investin osakkaan ja toimitusjohtajan, nurmijärveläisen Jari Pitkälän mukaan motellitoiminta käynnistyy heti, kun käyttötarkoituksen muutos on hyväksytty. Liikkeelle lähdetään 16 huoneella, jotka toteuttaa huoneistohotellioperaattori. Siltä kuluu Pitkälän mukaan kaksi vuorokautta huoneiden varustamisessa asiakaskäyttöön.

Ainakin ensimmäisen vaiheen aikana sairaalan alueella on tarkoitus järjestää erilaisia tapahtumia. Esimerkiksi matkailuillassa paikalla ollut näyttelijä, Hyvinkäällä pidettävän Red Carpet -festivaalin taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi kertoi Red Carpetin tuovan tulevaisuudessa mielellään ohjelmistoaan sairaalan alueelle.