Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lidl ja Tokmanni avasivat yhteisvoimin uusia palveluja Kirkonkylälle

Parinkymmenen hengen jono oli torstaina Nurmijärven kirkonkylällä Lidlin ja Tokmannin yhteisen sisäänkäynnin edessä puolisen tuntia ennen ovien avaamista. Vähän ennen kahdeksaa jono oli venyt jo pidemmäksi ja parkkipaikka alkoi täyttyä. Asiakkaita riittikin runsaasti koko avajaispäivälle.

Avajaispäivän ensimmäinen asiakas oli Iida, joka oli tullut paikalle jo klo 5.20.

– Ämpäri, kuului iloisesti vastaus kysymykseen siitä, mikä houkutteli jonottamaan.

Toisena jonossa oli kuuden aikoihin saapunut Tommi Aura. Hänen perässään jonossa oli muutamia yläkoululaisia, jotka olivat tulleet jo ennen seitsemää paikalle.

– Meillä on perhe käynyt Klaukkalassa Lidlissä ja Tokmannissa. Hyvä, että ne tulivat nyt tänne Kirkonkylälle, totesi yksi koululaisista.

Tommi Aura oli sitä mieltä, että oli rohkea päätös tuoda tällaisia palveluja kuntaan korona-aikana, koska se ei ole ollut yritysten kannalta helpointa aikaa.

Ovien avauduttua vihkiäisnauhan leikkasi kunnanjohtaja Outi Mäkelä.

Olemme yhdessä tuoneet lisää palveluja Kirkonkylälle.

– Ihmiset ovat todella toivoneet näitä kumpaakin liikettä Kirkonkylälle. Tapasin hiljattain asukkaita, jotka sanoivat, että nyt täältä ei tarvitse lähteä mihinkään muualle ostoksille. Meillähän on ostovoimaa valunut kunnan rajojen yli todella paljon. Se on ollut harmi.

Mäkelä uskoi, että kauppojen tarjonnan lisääntyminen hyödyttää kaikkia muitakin alueen palveluntarjoajia ja kauppoja.

– Kun ihmiset keskittävät asiointinsa tänne, niin ne käyttää rahat Nurmijärvellä, eivätkä lähde muualle.

– Uskon, että myös muualta tullaan tänne.

Tokmannin toimitusjohtaja Mika Rautiainen kertoi, että he olivat etukäteistutkimuksissaan todenneet tämän asian eli asiakkaita saapuu Nurmijärvelle myös kunnan ulkopuolelta.

Tokmannin tavoitteena on Rautiaisen mukaan pitää yllä mahdollisimman halpoja hintoja, koska niille on näinä aikoina entistä suurempi tarve.

– Asiakkaat hakevat paljon tarjouksia ja niitä me pyritään tarjoamaan. Tehdään töitä sen eteen, että pystytään vakuuttamaan, että on tietyt perustarvikkeet, jotka eivät enää nouse.

– Nurmijärvellä on paljon omakotiasujia. Juuri siihen tarkoitukseen meillä on hyvin paljon valikoimaa.

Rautiainen pitää kahden myymälän yhdistelmää toisiaan täydentävänä ja asiakkaita hyödyttävänä.

Samaa mieltä on myös Lidlin aluepäällikkö Anssi Ihatsu.

– Olemme yhdessä tuoneet lisää palveluja Kirkonkylälle. Sen vuoksi ollaan molemmat varmaankin oltu odotettuja toimijoita.

Myös Lidlin tavoitteena on pitää asiakkaan ostoskori mahdollisimman edullisena.

– Tokihan raaka-ainekustannukset ovat nousseet osassa tuotteita. Se on selvä asia. Toisaalta meidän osto-organisaatiomme tekee hyvää työtä siinä, että löytävät meille jatkossakin hyviä yhteistyökumppaneita.

Torstaina avautui uusi liike myös Klaukkalassa, kun huonekaluliike Jysk avasi ovensa Viirinlaaksossa.

Samoissa tiloissa avaavat myöhemmin myös kodin elektroniikkaketju Gigantti ja lemmikkieläintarvikeketju Musti ja Mirri. Lisäksi näiden vieressä avataan erillisessä rakennuksessa syksyn aikana myös Rustan myymälä.