Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vastaus valtuustoaloitteeseen: Kunta ei edistä Valkjärventien kevytliikenteen väylää

Nurmijärven kunta ei tässä vaiheessa edistä Valkjärventien perusparantamista ja jalankulku- ja pyöräteitä. Kunta ei t edistä myöskään sitä, että kaikkien koulujen läheisyyteen rakennettaisiin kolmen kilometrin pituiset jalankulku- ja pyörätiet molempiin suuntiin koulusta.

Tällaisen vastauksen Nurmijärven kunnanvaltuusto antoi käsitellessään viime kokouksessaan Matti Putkosen (ps.) valtuustoaloitetta Valkjärventien kevytliikenteen väylän kehittämisestä.

Valtuuston vastauksessa tuodaan muun muassa esille, että Valkjärventie on valtion maantie, jonka parantamisesta ja kunnossapidosta vastaa Uudenmaan ely-keskus.

Uusi jalankulku- ja pyörätie ei sopisi Valkjärventien nykyiselle maantiealueelle.

– Uusi jalankulku- ja pyörätie ei sopisi Valkjärventien nykyiselle maantiealueelle, eikä sitä näin ollen voitaisi toteuttaa maantien perusparantamisen yhteydessä. Maantiealueen leventäminen jalankulku- ja pyörätien toteuttamista varten edellyttäisi suunnittelu- ja toteuttamissopimuksen tekemistä ely-keskuksen kanssa sekä hallinnollisen tiesuunnitelman ja rakentamista palvelevien asiakirjojen laatimista kunnan kustantamana, valtuustoaloitteesta annetussa vastauksessa todetaan.

Lisäksi tiesuunnitelman mukaisesti tulisi ottaa lisää maantiealuetta haltuun naapurikiinteistöiltä ja varata rahaa jalankulku- ja pyörätien rakentamiseen. Rakentaminen tapahtuisi täysin kunnan kustannuksella.

Valtuusto päätti valtuustoaloitteen käsittelyn yhteydessä edelleen edistää kunnan päätaajamien välisiä, maanteiden varsille toteutettavia jalankulku- ja pyöräteitä.

Kokouksen yhteydessä Sirpa Rantala (kesk.) teki esityksen tekstilisäyksestä päätöksen loppuun. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti Rantalan tekstilisäyksen, jonka sisältö on seuraava:

”Kunnanvaltuusto näkee tärkeänä, että kevyenliikenteenväylien priorisoinnissa huomioidaan tulevaisuudessa paremmin myös koululaisten turvallisen liikkumisen mahdollistaminen niin koulumatkoilla kuin vapaa-ajallakin. Kunnanvaltuusto esittää, että ely-keskuksen tekemien teiden perusparannusten ja asfaltointien yhteydessä edistettäisiin mahdollisuuksien mukaan leveämpiä tienpientareita, jotka omalta osaltaan lisäisivät kevyenliikenteen turvallista kulkua”.