Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riparimaksut nousevat – ulkopaikkakuntalaisilta peritään jatkossa korkeampi maksu kuin nurmijärveläisiltä

Nurmijärven seurakunnan kirkkoneuvosto on päättänyt nostaa kaikkia rippikoulumaksuja. Lisäksi ulkopaikkakuntalaiset maksavat ensi vuoden alusta lähtien enemmän rippikoulun käymisestä kuin paikalliset nuoret.

– Ajatuksena ulkopaikkakuntalaisten korotetuissa hinnoissa on se, että haluamme asettaa nurmijärveläiset nuoret etusijalle omilla leireillämme. Tällä hetkellä meillä ei ole välineitä puuttua ns. riparishoppailijoihin eli nuoriin, jotka ilmoittautuvat leireillemme toiselta paikkakunnalta ilman siteitä Nurmijärveen, asian esittelytekstissä todetaan.

Tällä hetkellä meillä ei ole välineitä puuttua ns. riparishoppailijoihin.

Priorisointia on tekstin mukaan haastavaa tehdä ilmoittautumisen yhteydessä, sillä jälki-ilmottautuneita tulee aina, jolloin omia jälki-ilmoittautujia ei voi enää laittaa jo leireille sijoitettujen ulkopaikkakuntalaisten edelle.

Nurmijärveläisnuorten leirimuotoinen rippikoulu maksaa ensi vuonna 140 euroa, kun se nyt maksaa 130 euroa. Leirimuotoisen rippikoulun todellinen kustannus osallistujaa kohti on noin 350 euroa. Mikäli summassa huomioidaan isosten ja työntekijöiden täyshoitokustannukset, kustannus on noin 500 euroa. Summaan ei sisälly työntekijöiden ja isosten palkkioita.

Päivärippikoulun ja pienryhmien maksu on ensi vuonna 25 euroa, kun se on tällä hetkellä 20 euroa. Päivärippikoulun todellinen kustannus/osallistuja on noin 100 euroa. Summa ei sisällä työntekijöiden ja isosten palkkioita.

Ulkopaikkakuntalaisilta peritään ensi vuodesta lähtien 200 euroa leirimuotoisesta rippikoulusta ja 50 euroa päivärippikoulusta ja pienryhmästä. Ulkopaikkakuntalaisten korotettu rippikoulumaksu ei koske nuoria, jotka käyvät koulua Nurmijärvellä, mutta ovat kirjoilla muualla. Se ei koske myöskään muualla sijoitettuna olevia nuoria, joiden kotipaikka on Nurmijärvellä.

Rippikoulujen nyt voimassa olevat hinnat on päivitetty viimeksi vuonna 2017.

OIKAISU: Rippikoulu maksaa tällä hetkellä 130 euroa, ei 30 euroa, kuten alkuperäisessä jutussa oli mainittu.