Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hoivalaitoksiin isotekstisiä virsimonisteita – rahoitus Poikulaisen rahastosta

Nurmijärven seurakunnassa on parhaillaan meneillään hanke, jossa virsimonisteisiin kootaan 15–20 tunnetuinta virttä isokokoisella tekstillä. Hanketta organisoi sairaalatyön pappi Pirjo Kuula. Hankkeen taustalla on se, että virsikirjojen teksti on hoivalaitoksissa oleville liian pientä ja ohuet sivut vaikeita kääntää. Monisteissa kukin virsi on omalla sivullaan ja teksti isokokoinen.

Virsimonisteita aiotaan lahjoittaa kuhunkin laitokseen 20 kappaletta. Laitoksia on tällä hetkellä kahdeksan. Virsien kokoamisesta vastaavat kappalainen Pirjo Kuula ja kanttori Satu Ranta. Kirkkoneuvosto on myöntänyt hoivalaitosten virsimonisteisiin 1 000 euroa Poikulaisen rahastosta.

Samasta rahastosta kustannetaan tänä vuonna myös maksullisia ohjelmatuokioita diakoniaruokailujen yhteyteen sekä joulukassit vähävaraisille vanhuksille. Poikulaisen rahaston testamenttivaroja käytetään myös digitoiminnan suunnitteluun ikäihmisille sekä elokuvaelämyksiin Kino Juhassa. Testamenttivaroin saadaan myös palkkiotoiminen avustaja Ystävyyden kammarin Kohtauspaikalle vapaaehtoisten työpariksi sekä järjestetään musiikki- ja ohjelmahetkiä hoitolaitoksissa.