Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tero Puha taiteilijavieraana kirjaston Pride-etkoilla

Rajamäkeläinen valokuvaaja ja kuvataiteilija vierailee kirjastossa 1. syyskuuta.

Tero Puha kertoo syyskuussa ilmestyvästä kirjastaan Intiimi valo/Intimate Light Klaukkalan kirjaston Pride-etkoilla 1. syyskuuta. Tapahtuma on osa Keski-Uudenmaan Pridea.

Kirjan kuvat ovat syntyneet viimeisten kolmen vuosikymmenen aikana.

– Kuvissa näin oman elämänhistoriani. Muistan jokaisen kuvaussession ja jokaisen mallin. Kuvaukset ovat vieneet minua maailman eri puolille, eri maailmoihin, Puha sanoo.

Kuvia yhdistää Puhan mukaan ajaton estetiikka, muotoileva valo ja mallien intiimi läsnäolo.

– Miehisyyden monet muodot näyttäytyvät kuvissa herkän haavoittuvina ja toisinaan voimallisen ilakoivina, hän sanoo.

Kuvissa esiintyy ammattimaisesti kehoaan rakentavia miehiä sekä kehonhallinnan ammattilaisia, kuten tanssijoita ja akrobaatteja. Mukana on myös muotokuvia aivan tavallisista miehistä itselleen tärkeiden asioiden äärellä.

– Oma kiinnostukseni valokuvaan heräsi aikanaan juuri valokuvakirjoja katsellessani. Mielestäni valokuvakirja on luonteva tapa esitellä valokuvataiteellista tuotantoa. Kirja jää elämään toisin kuin lyhyen aikaa esillä olevat valokuvanäyttelyt. Kirja mahdollistaa myös omanlaisensa narratiivin.

Kuvia tauottavat kirjailija Juhani Branderin runot, jotka on kirjoitettu valokuvien ja Puhan muistojen ja kokemusten inspiroimina. Runot myös tarjoavat näkökulmia kuvasarjojen katsomiseen.

Puha on käsitellyt keskeisintä teemaansa eli nykymiehen identiteettiä poikkitaiteellisesti, pitkäjänteisesti ja johdonmukaisesti koko uransa ajan. Puhan teoksia on esitetty maailmanlaajuisesti muun muassa Pariisissa ja Tokiossa, ja niitä on hankittu useiden taidemuseoiden kokoelmiin. Uusin näyttely Äkkiä viime kesänä oli esillä Hippolyte Korjaamossa kesällä 2022.

Klaukkalan kirjastossa vietetään Pride-viikkoa Puhan vierailun lisäksi neulomalla viikon aikana yhteistä kaulaliinaa sateenkaaren väreissä. Kirjastossa on esillä sateenkaarikirjoja ja jaossa Pride-pinssejä sekä Setan esitteitä.