Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riikka Jokinen Nurmijärven Uutisten päätoimittajaksi joulukuussa

Äitiyslomalla ollut päätoimittaja Riikka Laine siirtyi omasta halustaan uusiin tehtäviin.

Nurmijärven Uutiset saa joulukuussa uuden päätoimittajan, kun lehden pitkäaikainen toimittaja Riikka Jokinen hyppää tehtävään.

Reilu vuoden äitiyslomalla ollut päätoimittaja Riikka Laine siirtyi omasta halustaan uusiin tehtäviin Keski-Uusimaa-lehden toimituksen deskiin.

– Vaihdoin omasta toiveestani pois esimiestehtävistä, sillä haluan jatkossa pyhittää enemmän aikaa perheelleni ja kahdelle pienelle pojalleni. Tässä työssä pystyn paremmin irtautumaan hiekkalaatikkoleikkeihin tai metsäretkelle tutkimaan lasteni kanssa luonnon ihmeitä, Laine toteaa.

Uudessa työssään Riikka Laine tekee sisältöä ja taittoa Keski-Uusimaahan ja Etelä-Suomen Median muihin lehtiin.

– Sinänsä tämä on paluu vanhaan, sillä työskentelin Keski-Uusimaassa samantyylisessä työssä ennen siirtymistäni Nurmijärvelle syksyllä 2013. Nurkkarin aikaa ja ihmisiä tulee varmasti ikävä, mutta jätän lehden hyvillä mielin kaimani ja tutun tiimin hyviin käsiin, Laine kommentoi.

 Aloitan päätoimittajan tehtävässä todella innostunein mielin.

Riikka Jokinen

Pian aloittava uusi päätoimittaja Riikka Jokinen, 35, on koulutukseltaan medianomi (AMK) ja opinnoissaan suuntautunut journalismiin.

Hän aloitti Nurmijärven Uutisissa opintojensa ohella kesätoimittajana vuonna 2008. Hän on työskennellyt muun muassa toimittajana Aamupostissa, toimitussihteerinä Keski-Uusimaassa ja toimittajana Vantaan Sanomien, Helsingin Uutisten ja Länsiväylän yhteistoimituksessa.

Nurmijärven Uutisiin hän siirtyi vakituiseksi toimittajaksi vuonna 2017.

Nurmijärven Uutiset saa Jokisesta alueen hyvin tuntevan päätoimittajan, sillä Jokinen on kotoisin Nurmijärveltä ja asunut kunnassa valtaosan elämästään. Lapsuudessa hän asui Uotilassa, ja tällä hetkellä hän asuu Kirkonkylässä.

– Nurmijärven Uutiset on lukijatutkimustenkin mukaan nurmijärveläisille hyvin tärkeä media. Hienoa, että lehti saa vetäjäkseen hyvin alueen ja sen ihmiset tuntevan päätoimittajan, toteaa lehtiryhmän johtaja Virpi Kokko.

Päätoimittajana Jokinen aloittaa joulukuun puolivälin tienoilla. Siihen saakka päätoimittajaa sijaistaa Luoteis-Uusimaan ja Vihdin Uutisten päätoimittaja Aija Pirinen, kuten on tehnyt jo Laineen äitiysloman ajan.

Uutta työtään Jokinen odottaa innolla.

– Aloitan päätoimittajan tehtävässä todella innostunein mielin. Lehdellä on vahva jalansija Nurmijärvellä. Odotan innolla, että pääsemme yhdessä toimituksen kanssa kehittämään lehteä entisestään.

– Nurmijärven Uutisilla on jo pitkään ollut todella aktiivisia lukijoita, joilta toimitus saa paljon palautetta ja juttuvinkkejä. Tämä on toimitukselle todella arvokasta ja toivonkin, että yhteydenottoja tulee jatkossakin aktiivisesti. Uutena päätoimittajana koen tärkeäksi vahvistaa lukijasuhdetta entisestään.

Jokisen perheeseen kuuluvat puoliso ja yksi lapsi. Uusi päätoimittaja harrastaa vapaa-ajallaan liikuntaa ja opiskelua.

– Useimmiten minut kuitenkin näkee vapaa-ajalla ulkoilemassa perheeni kanssa, Jokinen kertoo.