Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metsäkylä juhlii omaa pitäjäänsä kyläpäivällä

Klaukkalan Metsäkylän kyläpäivää vietetään sunnuntaina 11. syyskuuta kello 11–14.

Metsäkylän yhdistykset järjestävät kyläpäivän jälleen pitkän neljän vuoden tauon jälkeen.

Vetonaulana kauempaakin saapuville vieraille on Opetustaulunäyttely.

Opetustaulunäyttely on kyläpäivän kulttuurianti kyläläisille ja kauempaankin saapuville vieraille.

Koulumuseon aarteistoon kuuluu yli kahdensadan kappaleen suuruinen opetustaulukokoelma, näistä vanhimmat ovat yli satavuotiaita taiteilijoiden muun muassa Ebba Masalin ja Venny Soldan töitä, joita on painatettu pahville opetustauluiksi. Näistä tauluista, historian, maantieteen, kasvitieteen, matematiikan ja muiden oppiaineiden tauluista on esillä muutaman kymmenen taulun otos. Vintagea ja muistoja sieltä jostain monelle entiselle koululaiselle.

Klaukkalan Metsäkylän Koulumuseon Arja Ahlsved, monivuotinen koulun opettaja, vie kertomuksillaan tähän kauniiseen maailmaan sunnuntaina 11. syyskuuta kello 11–14.

Klaukkalan Metsäkylään on rakennettu uudisrakennuksia 10 kappaletta parissa vuodessa, sen lisäksi uusia perheitä asunnonvaihdoilla on muuttanut melkein samanverran viime vuosien aikana.

Oman kylän metsät halutaan saattaa kyläläisille tutuiksi. Kylän väki kartoittelee kylän polkuja joka miehen oikeudet -periaatteella.

Metsäkylän Nouseva järjestää perinteisen Metsäkylän kympin ja kävelyn.

VPK:n kestosuosikki on palosammutus. Palokuntanuoret opastavat lapsia, nuoria ja aikuisiakin palosammuttamaan.

Luvassa on tikanheittoa, poniratsastusta, ja musiikkia.