Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Kaikille mahdollisuus jääkiekon pelaamiseen” –  Kurra on tuonut kaukaloon lajin huippuja

Kurra on toiminut jääkiekon kasvattajaseurana vuodesta 1975 lähtien. Klaukkalan jäähallissa on vedetty jalkaan useat hokkariparit ja noustu kiekkokoulusta lajin huipulle. Tuttuja nimiä ovat muun muassa Ville Peltonen, Pasi Sormunen, Jani Nieminen, sekä Janne Keränen, he kaikki ovat pelanneet Kurrassa. Tällä hetkellä seurassa pelaa tutuista nimistä Tomi Tuomisto.

– Jääkiekkoa pidetään kalliina harrastuksena, mitä se ei todellisuudessa meidän seurassamme ole. Haluamme antaa kaikille mahdollisuuden pelata jääkiekkoa, toiminnanjohtaja Heikki Tiihonen sanoo.

Kurran kiekkokoulu alkaa 11. syyskuuta. Se on tarkoitettu 4–8 -vuotiaille lapsille.

Suomen maajoukkue on pärjännyt jääkiekossa hienosti, minkä odotetaan nostavan Tiihosen mukaan myös Kurrassa lajin harrastajamäärää.

– Kiekkokoulun lisäksi meillä on uutuutena valikoimissa Easy hockey, joka on alkanut elokuussa. Easy Hockey on tarkoitettu niille, jotka tykkäävät pelata jääkiekkoa, mutta joilla ei välttämättä ole aikaa tai mahdollisuuksia käydä treeneissä useita kertoja viikossa. Tämä on hauska tapa pelata jääkiekkoa rennossa ja valvotussa ympäristössä joka maanantai, Tiihonen vinkkaa.

Easy hockey on tarkoitettu 6–16 -vuotiaille lapsille ja nuorille.

Sekä kiekkokoulu että Easy hockey maksavat 20 euroa kuukaudessa.

– Olemme saaneet nämä erittäin edullisiksi. Meille on tärkeää, että lapset pääsevät mieluisan harrastuksen pariin matalalla kynnyksellä, Tiihonen sanoo.

Jäälle tullessa riittää, että omistaa luistimet.

– Lainaamme varusteita niille, jotka tulevat kokeilemaan lajia. Luistimilla pääsee liikkeelle.

Tiihosen mukaan pelaajia tarvitaan aina lisää. Kurran muutamassa ikäluokassa pelaa maan kärkipelaajia tällä hetkellä.

– Siinä olemme onnistuneet. Tämä on osa kilpaurheilullista missiota, johon olemme panostaneet viime aikoina.

Tiihonen kuitenkin painottaa, että lajia saa myös puhtaasti harrastaa niin halutessaan, mutta eväät tarjotaan niille, jotka haluavat lajilta enemmän ja seurata unelmiaan.

Maskuliinisuudestaan huolimatta jää vetää puoleensa yhä enemmän myös tyttöjä. Heitä ei kuitenkaan ole niin paljon, että oma joukkue saataisiin kasaan.

– Tyttöjä on sekajoukkueissa mukana hyvin. Kiekkokoulussa heille on oma ryhmä, pikkukissat. Toiveissa on saada lisää tyttöjä harrastuksen pariin, Tiihonen kannustaa.

Meneillä olevalle kaudelle Kurraan saatiin kehitysvalmentajaksi Vaasan sportin junioreiden urheilujohtajana toiminut Juhani Sarilo. Tämän lisäksi seuralla on kaksi fysiikkakoordinaattoria, jotka vastaavat lasten ja nuorten fyysisestä kehittymisestä ja oheisharjoittelusta.

Kurraan kuuluu olennaisena osana myös KHT eli edustusjoukkue, jonka ensimmäinen kotiottelu pelataan 24. syyskuuta.

– Siellä pelaa myös entisiä liigapelaajia, joten kyseessä on laadukas joukkue. Luvassa on viihdyttävää kiekkoa, Tiihonen lupaa.

Syyskuun alkupuolella KHT:n vahvistukseksi lyöttäytyy australialainen Jake Riley, joka pelasi viime kauden Ruotsissa.

– Hän tulee myös valmentamaan junioripuolelle, eli lapsille on luvassa kielikylpyä, Tiihonen hymyilee.