Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmoittautuminen Minä elän! -vaellukselle on alkanut

Maksuton bussikyyti pitää varata 12. syyskuuta mennessä, jos mielii kyytiin.

Nurmijärven ja Tuusulan kuntien yhteisen Minä elän! -vaellus järjestetään lauantaina 17. syyskuuta. Ilmoittautuminen sekä vaellukselle että maksuttomiin bussikyyteihin on avattu Nurmijärven ja Tuusulan kuntien verkkosivuilla.

Nurmijärven Taaborinvuorelta Tuusulan Rantatiellä sijaitsevalle Kiven kuolinmökille suuntautuva kävelyretki tarjoaa rentoa yhdessäoloa patikoinnin ja kulttuuriohjelman merkeissä.

Vaellus on luonteeltaan mietiskelevä kävely, jonka aikana osallistujat voivat kuunnella omalta älylaitteeltaan Finlandia-palkitun kirjailijan Juha Hurmeen tapahtumaa varten tilaustyönä tekemän podcastin, joka saa samalla ensiesityksensä. Muusta kulttuuriohjelmasta vastaavat Helsinki Poetry Company, fillaripianisti Aarno Paakkari ja harmonikkataiteilija Henna-Maija Vannemaa Groupe.

Vaelluksen pituus on noin 13 kilometriä. Matkaa voi lyhentää nousemalla Tuusulanjärven rannalla olevasta Koskenmäen satamasta lautan kyytiin ja kulkemalla loppumatkan vesireittiä pitkin.

Vaelluksen pituus on noin 13 kilometriä.

Lauttapaikkoja ei voi varata etukäteen, vaan ne annetaan vaeltajille saapumisjärjestyksessä jonotuksen mukaan. Palvelun tarjoaa paikallinen yrittäjä.

Vaelluksen päätteeksi osallistujat voivat käydä kahvilla vaikkapa Aleksis Kiven kuolinmökin vieressä sijaitsevassa Lottamuseossa.

Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä ja Tuusulan pormestari Kalle Ikkelä ovat haastaneet toisensa mukaa vaellukselle. Mäkelän haastetwiitti löytyy Twitteristä.

Ilmoittautuminen bussikyyteihin päättyy maanantaina 12. syyskuuta. Pelkälle vaellukselle voi ilmoittautua 15. syyskuuta saakka.

Ilmoittautumislinkki löytyy Nurmijärven kunnan tapahtumakalenterista osoitteesta nurmijarvi.fi/tapahtumat.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 150-vuotta Aleksis Kiven kuolemasta. Minä elän! -vaellus kuuluu merkkivuoden ohjelmaan.

Vaelluksen järjestäjänä ovat Nurmijärven ja Tuusulan liikuntapalvelut. Sen kulttuuriohjelmasta vastaavat Nurmijärven ja Tuusulan kulttuuripalvelut.