Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkalantien jalankulku- ja pyörätie valmistunut – avajaiset 16. syyskuuta

Klaukkalantien-Lopentien uusi jalankulku- ja pyörätie on valmistunut, kerrotaan Nurmijärven kunnan tiedotteessa. Noin neljän kilometrin mittainen valaistu jalankulku- ja pyörätie mahdollistaa turvallisen liikkumisen alueen asukkaille. Valmistumista juhlistetaan virallisesti 16. syyskuuta alkaen kello 16.

Klaukkalantien – Lopentien (mt132) uuden jalankulku- ja pyörätien suunnittelu käynnistyi Uudenmaan ely-keskuksen ja kunnan yhteisesti tilaamalla esiselvityksellä vuonna 2016.

Kyseessä on noin neljän kilometrin mittainen valaistu jalankulku- ja pyörätie.

Klaukkalantien – Lopentien jalankulku- ja pyörätien tie- ja katusuunnitelman laatiminen käynnistyi keväällä 2017 yhteistyössä Uudenmaan ely-keskuksen ja kunnan kesken. Tie- ja katusuunnitelmassa uuden jalankulku- ja pyörätien sijoittuminen Klaukkalantien ja Lopentien varteen tarkentui. Lisäksi tarkentuivat muun muassa linja-autopysäkkiratkaisut ja uusien kevyen liikenteen alikulkujen, joita on kolme kappaletta, sijainti Lopentien suunnitteluosuudella. Kevyen liikenteen alikulkujen lisäksi suunnitteluosuudelle sijoittuu kaksi uutta vesistösiltaa Luhtajoen ja Kuhakosken ylitse.

Tie- ja katusuunnitelmien laatimisen jälkeen laadittiin Klaukkalantien katuosuuden ja Lopentien maantieosuuden jalankulku- ja pyörätien rakentamissuunnitelmat sekä rakentamisurakkaa palvelevat asiakirjat. Traficom myönsi alkuvuodesta 2022 Kävelyn ja pyöräilyn investointiavustusta Klaukkalantien jalankulku- ja pyörätien rakentamiseen.

Klaukkalan kehätie-urakassa toteutettiin Kreate Oy:n toimesta kunnan ja Väyläviraston erillishankintana ensimmäinen osuus Klaukkalantien – Lopentien uudesta jalankulku- ja pyörätiestä pysäkkijärjestelyineen sekä uusi kevyen liikenteen alikulku Aittakalliontien läheisyyteen.

Nurmijärven kunta kilpailutti jalankulku- ja pyörätien rakentamisurakan keväällä 2021. Urakoitsijaksi valikoitui Terrawise Oy. Uudenmaan ely-keskus kilpailutti keväällä 2022 maantien 132 Lopentien jalankulku- ja pyörätien rakentamisen ja urakoitsijaksi valikoitui Destia Oy.

Jalankulku- ja pyörätie avataan virallisesti liikenteelle pienin juhlallisuuksin 16.9. klo 16 alkaen Klaukkalantiellä, K-Raudan kohdalla, Kirkkotien ja Järvihaantien liittymien välisellä osuudella.