Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hannu Laaksolta tarinallinen tietokirja Me Hukkaset

Me Hukkaset on suunnattu erityisesti lapsille ja heidän vanhemmilleen sekä isovanhemmilleen. Kirjan kuvitus perustuu kansainvälisesti palkittuihin luontokuviin, jotka Hannu Laakso on itse ottanut. Hänen kirjoittamassaan sarjassa on aiemmin ilmestynyt Me Kettuset (2020) ja Me Karhuset (2021).

– Kerron kirjassa faktoja muun muassa susien lajikäyttäytymisestä, ruokavaliosta ja yhteispelistä laumassa sekä siitä mitä tapahtuu, jos yhteispeli ei suju. Kehystarina kertoo siitä, mitä tapahtuu, kun nuori susi eksyy laumastaan ja talven paukkupakkaset iskevät koko voimallaan, Laakso sanoo.

– Kuvasin susia Kuhmossa itärajan tuntumassa kaikkina vuodenaikoina. Lämpötila vaihteli välillä -31 C - +30 C. Kuvausmatkojen aikana pääsin tarkkailemaan susien elämää, mukaan lukien susien kanssakäyminen muiden nisäkäspetojen kuten karhujen ja ahmojen kanssa, hän jatkaa.

Laakso sai todistaa myös, kun ahma joutui kolmen suden piirittämäksi, mutta selvisi saartorenkaasta ehjin nahoin.

– Myös korpit sekä maa- ja merikotkat toimivat aktiivisesti susien reviirillä, Laakso paljastaa.

Valokuvaaja ja kirjailija Hannu Laakso vierailee Klaukkalan kirjastossa 13. syyskuuta kello 18. Laakso esittelee susien elämästä kertovaa teostaan Me Hukkaset valokuvallisen tarinatunnin keinoin.