Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tilaongelmiin löytyi ratkaisu – Rajamäen kylätalo muuttaa Terveystieltä Villentielle

Rajamäen kylätalon tilaongelmiin on löytynyt ratkaisu. Tällä hetkellä Terveystiellä vanhan terveyskeskuksen tiloissa toimiva kylätalo on saanut uudet tilat Villentieltä Rajamäen keskustasta. Muutto uusiin tiloihin tapahtuu syyskuun lopussa.

– Nurmijärven kunta tuli tässä kivasti vastaan, ja me arvostamme sitä, sanoo Rajamäen kyläyhdistyksen sihteeri Anja Lammio.

– Meillä on kovat odotukset Villentien tilojen toimimisesta kylätalona, tilahan on kirkkoa vastapäätä ja huomattavasti keskeisemmällä paikalla kuin nykyinen kylätalo, Lammio vastaa.

Meillä on kovat odotukset Villentien tilojen toimimisesta kylätalona.

Hän toivoo, että kylätalolla voitaisiin järjestää jatkossa useammin esimerkiksi kyläiltoja kaikille rajamäkeläisille.

Uusien tilojen saaminen Rajamäen kylätalolle tuli ajankohtaiseksi, kun Nurmijärven kunta päätti tammikuussa 2022 myydä koko vanhan terveyskeskuksen tontin Sievi Hyvinvointitiloille. Tehdyn sopimuksen mukaan Sievi Hyvinvointitilat hoitaa tontilla olevien rakennusten purkamisen.

Uusissa tiloissa kylätalo toimii sivistystoimen alaisuudessa. Tiloja käyttää myös SPR:n Rajamäen osasto.

– Tiloja annetaan myös muiden yhdistysten käyttöön kokouksien ja muun toiminnan järjestämistä varten, Lammio kertoo.

Hänen mukaansa uusi kylätalo on toiminut aikanaan Rajamäen tehtaiden henkilökunnan asuntona, ja ollut sen jälkeen monenlaisessa käytössä. Talossa on Lammion mukaan muun muassa iso olohuone, keittiö, pienempiä huoneita sekä varastotilaa kellarissa.

Rajamäen kyläyhdistyksen pyörittämä kylätalo aloitti toimintansa helmikuussa 2018. Sen avajaisia vietettiin Kalevalan päivänä 28. helmikuuta.

Talossa on kuluneina vuosina järjestetty monenlaisia tilaisuuksia sekä pidetty kerhoja ja näyttelyitä. Se on toiminut myös Rajamäen kyläyhdistyksen kyläavustajien tukikohtana.