Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolme cockerspanielia pelastettiin Ukrainasta, Suomessa niitä odotti lopetusuhka – Yle: Koirat pitävät henkensä käymällä Puolassa

Syyskuun alussa kolme Ukrainasta pelastettua amerikancockerspanielia joutuivat Suomessa erikoiseen tilanteeseen. Sodan jaloista Suomeen pelastetut koirat joutuivat uuteen uhkatilanteeseen: heiltä puuttui EU:n lemmikkipassi, josta syystä koiria odotti lopetusuhka. Sodan takia koiria ei voitu lennättää Suomeen suoraan Ukrainasta, vaan matka piti tehdä Puolan kautta.

Yle kertoo verkkosivuillaan, että tilanteeseen on yksi ratkaisu. Koirat käyvät Puolassa ja palaavat sieltä taas Suomeen. Matka on koirille jälleen stressaava, mutta säädösten mukaan pakko tehdä. Puolassa paikallinen eläinlääkäri laittaa koirien paperit kuntoon.

– Tulli toimii sille annettujen ohjeiden mukaan. Sen sijaan olisimme toivoneet, että Ruokavirasto ja aluehallintovirasto olisivat voineet tehdä tästä poikkeustapauksen ja antaa koirien olla kotikaranteenissa. Olisin kaivannut inhimillisyyttä, mutta yhteistyö virastojen kanssa oli kankeaa, kommentoi Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Nina Immonen Ylelle.

Puolan suunnalla koirat ovat kohdanneet uuden haasteen. Paluumatkaa varten koirille olisi pitänyt varata paikka ruumasta kolme viikkoa etukäteen. Suomeen palaaminen siis kestää.