Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Monikossa tarjolla vinkkejä sähkön säästämiseen – "Helpoimmat keinot eivät vaadi investointeja"

Klaukkalan Monikossa pidetään ensi viikon tiistaina 20.9. kuntalaistilaisuus energian säästöasioista, tiedottaa Nurmijärven kunta. Tilaisuudessa Nurmijärven Sähkön energianeuvoja kertoo vinkkejä, joilla jokainen voi pienentää energianlaskua omassa arjessaan. Lisäksi tilaisuudessa saa esimerkiksi tietoa, mitä energia-asioita olisi hyvä huomioida, jos suunnittelee remonttia.

Keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä asumisen osuus on 20 prosenttia, ja kodeissa energiasta noin puolet kuluu lämmitykseen. Polttoaineiden vuoden kestänyt hinnannousu näkyy myös kotitalouksien energialaskuissa.

– Helpoimmat keinot kotien energiankulutuksen hillitsemiseen eivät vaadi mitään investointeja. Esimerkiksi yhden asteen vähentäminen huonelämpötilassa vähentää lämmityskustannuksia 5 prosenttia. Tai, jos otat kahden minuutin suihkun 10 minuutin sijaan, säästät viikossa leffalipun hinnan, vinkkaa Nurmijärven Sähkön energianeuvoja Jarmo Kauppi kunnan tiedotteessa.

Omaan energiankulutukseen voi vaikuttaa myös valitsemalla kestäviä ja huollettavia laitteita, käyttäen niitä myös taloudellisesti.

Nurmijärven Sähkön energianeuvojalta saa apua ja opastusta oman energiaremontin suunnitteluun.

– Rakennuksen ilmanpitävyyttä parantamalla pienennetään lämpöhäviöitä, liiketunnistimilla ja termostaateilla tehostetaan käyttöä ja aurinkokennoilla ja erilaisilla pumpuilla hyödynnetään ilmaisenergioita, kertoo Kauppi tiedotteessa.

Ensi viikolla järjestettävä tilaisuus on osa kunnan ilmastotyötä.

Miten säästää energiaa -tapahtuma Monikossa (Kuntotie 7) ti 20.9. klo 18–19.30.