Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seitsemän veljeksen luonnonsuojelualue Hirmunojalle etenee

Nurmijärvellä suunnitellaan uuden luonnonsuojelualueen perustamista Hirmunojan alueelle. Elinvoimalautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että osalle kiinteistöjen Ojala 543-402-13-8, Punamulta 543-402-13-209 ja Heikkari 543-402-104-59 alueita perustetaan Seitsemän veljeksen luonnonsuojelualue.

Hakemuksessa korostetaan suojelumääräysten osalta, että Seitsemän veljeksen ulkoilureitin kunnostaminen, ylläpitäminen, kehittäminen tulee olla mahdollista.

Kunta ei vaadi suojelualueen perustamisesta korvausta.

Luonnonsuojelualueen perustaminen liittyy Nurmijärven vihreiden valtuustoryhmän aloitteeseen vuodelta 2020. Hirmunoja valikoitui mm. sen vuoksi, että alue täydentää jo olemassaolevaa suojelualuetta. Lisäksi Seitsemän veljeksen reitti kulkee alueen läpi.

Perusteluna on myös se, että alueella kasvillisuus on suurruoholehtoa ja saniaislehtoa, ojaan laskevat rinteet ovat lehtomaista kangasta ja tuoretta lehtoa.